Press Coverage

Here, you can find recent press coverage of Copenhagen Capacity's work to promote Greater Copenhagen. If you have any questions, please feel free contact us.

Tyske ejere fastholder Rawbite-produktion i Danmark

18 February, 2021

Rawbite blev i 2016 opkøbt af den tyske kiksekæmpe Bahlsen, som planlagde at samle al produktion i Tyskland. Men efter rådgivning og assistance fra Copenhagen Capacity og Gladsaxe kommune har virksomheden nu fundet nye lokaler uden for København og bevarer altså produktionen i Danmark.

»Det blev for politisk«: Virksomhed flytter fra Hongkong til København

3 February, 2021

Wikifacotry har i tre år haft hovedkvarter i Hong Kong, men efter de intense politiske uroligheder i byen, har ledelsen besluttet at flytte til Danmark. Copenhagen Capacity har assisteret virksomheden med information, rådgivning og markedsanalyser, så Wikifacotory kunne få den bedste start i København.

Amerikansk selskab åbner afdeling i Danmark – vil investere i europæiske startups

11 December, 2020

Det amerikansk selskab, Triple Ring Technologies, har ledt efter europæiske investeringsmuligheder. Copenhagen Capacity har i samarbejde med Invest in Denmark hjulpet virksomheden til Greater Copenhagen.

Nyt millionsamarbejde vil booste grøn innovation på tværs af Danmark og Sverige

8 December, 2020

Et samarbejde på tværs af Østdanmark og det sydlige Sverige til styrke innovationen inden for en række grønne områder. Det skal blandt andet ske ved hjælp af strategiske samarbejder og konkrete udviklingsprojekter, lyder det.

Hovedstaden er slået tilbage af pandemien - og det koster hele landet dyrt

6 November, 2020

Hovedstaden er særlig hårdt ramt af konsekvenserne af pandemien. Turisterne er blevet hjemme, restauranter og hoteller er halvtomme, og virksomhederne lider. Det må både regering og folketing reagere på.

Behov for at styrke dansk konkurrenceevne

5 November, 2020

Udenlandske medarbejdere er en del af løsningen på de udfordringer danske eksportvirksomheder oplever som resultat af Corona krisen. Forskning viser nemlig, at virksomheder med internationale medarbejdere er mere innovative, produktive og eksporterer mere end virksomheder uden.

Ny mi­kro­biom­klyn­ge kan bli­ve guld­gru­be for Kø­ben­havn

24 October, 2020

Et nyt dansk klyngesamarbejde har set dagens lys. Sammen vil en række af danske og svenske virksomheder i en ny alliance skabe et kompetencecenter inden for mikrobiomforskning i København, og visionen er, at det skal tiltrække både udenlandske forskere og virksomheder til hovedstaden.

Copenhagen Capacity: Sådan skaber vi et life science-miljø i verdensklasse

21 October, 2020

København kan ikke konkurrere med Boston, Basel og Amsterdams rammevilkår for life science-virksomheder. Vi har brug en ny national strategi, skriver Anette Steenberg og Nikolaj Lubanski.

Det er mere unikt at drive forretning i Danmark, end du måske går og tror

17 September, 2020

Stærke forretningsdata og unikke værdier har fået 50 udenlandske selskaber til at etablere forretning og flytte medarbejdere til Københavnsområdet det seneste år.

Japan: Det næste store marked for dansk fintech?

15 September, 2020

Kulturelle og sproglige forskelle afholder danske fintech-startups fra at få hul på det japanske marked, men hvis det lykkes, er mulighederne enorme.

Aktører: Rammevilkår for life science skal være en vigtig prioritet

11 September, 2020

Et nyt job i lægemiddelindustrien skaber 2,5 nye jobs i Danmark, men der er behov for bedre rammevilkår for at tiltrække investeringer og talent, skriver Lægemiddelindustriforeningen, Region Hovedstaden og Copenhagen Capacity.

Di­rek­tø­rer: Hvis vi ikke får uden­land­ske di­gi­ta­le ta­len­ter til Dan­mark, ram­mer det vækst og kon­kur­ren­ce­ev­ne

10 September, 2020

Manglen på medarbejdere med it-kompetencer kan koste Danmark milliarder. Udenlandsk talent er nødvendigt​​​​​​​. En fjerdedel af alle danske organisationer svarede i en nylig analyse, at de ikke kan få dækket deres digitale kompetencebehov. Det behov forventes at blive endnu større, og hvis virksomhederne lades i stikken, kan det koste Danmark op til 190 mia. kr. Det slog en rapport fra Rambøll fast i 2018.

Expats elsker Danmark

18 June, 2020

9 ud af 10 expats er vilde med at bo i Danmark – og særligt glade for work/life-balance på virksomhederne, viser ny undersøgelse. Hvis expats skal fastholdes, skal der fokus på danskundervisning, mener DI.

Podcast: Nikolaj Lubanski, Talent og Marketing Direktør, Copenhagen Capacity

30 May, 2020

Podcast med talent og marketing direktør Nikolaj Lubanski om, hvordan Copenhagen Capacity hjælper udenlandske virksomheder, investorer og talenter med identificere de mange forretningsmuligheder i Greater Copenhagen.

»Selv om det er en meget svær situation, er jeg fortrøstningsfuld«

18 April, 2020

Asbjørn Overgaard Christiansen skal stå i spidsen for den erhvervsdrivende fond Copenhagen Capacity. Han har arbejdet i Asien og Golfstaterne og for en minister.

Debatindlæg: Hvad by-branding kan lære af coronakrisen

27 March, 2020

Corona-karantænen, som har ramt store dele af de danske arbejdspladser, skaber lige nu nybrud i arbejdsgangene. For selvfølgelig er der ingen tvivl om, at vi alle sammen skal hjælpe med at bremse smittekæden, så færrest mulige bliver syge af covid-19 - men hvad gør man, når man ikke længere kan mødes med kollegaer og kunder?

Hackathon skal hjælpe med at finde tech-løsninger til corona-udfordringer

26 March, 2020

Nyt event skal resultere i tech-løsninger, der kan hjælpe både virksomheder, privatpersoner og myndigheder under og efter coronakrisen.

Danske tech-startups får hjælp til rekruttering af internationale medarbejdere

11 March, 2020

Copenhagen Capacity inviterer torsdag en række tech-startups til speeddating med potentielle medarbejdere. De små virksomheder har svært ved selv at overskue ansættelsesprocessen, lyder det.

Succes med at hive udenlandske tech-selskaber til København

26 February, 2020

Copenhagen Capacity har intensiveret sit fokus på at tiltrække udenlandske tech-virksomheder til Danmark, og nu har indsatsen båret frugt, viser nye tal. København frister især med gode startup-miljøer og et fleksibelt arbejdsliv, lyder det fra organisationen.

Finansgiganter buldrer ind i København

29 January, 2020

I 2019 har Copenhagen Capacity tiltrukket internationale finansvirksomheder, som over de næste tre år vil skabe 120 jobs i Greater Copenhagen. Det skyldes blandt andet vores involvering i Copenhagen Financial Hub, som som arbejder for at gøre hovedstaden til et knudepunkt for finansielle virksomheder.

Kvanteteknologi kan blive et nyt, dansk erhvervseventyr

13 January, 2020

Danske forskere inden for kvanteteknologi og kvantecomputere er så dygtige, at flere organisationer til erhvervsfremme i Danmark jagter udenlandske investorer på området. Men nu lukkes et fyrtårn, og det vækker kritik.

Fynske robotfirmaer på medarbejderjagt i udlandet

4 November, 2019

Fire robotvirksomheder på Fyn er blandt de 18 danske tech-virksomheder, der som de første benytter Copenhagen Capacitys State of Denmark-koncept til at finde udenlandske medarbejdere.

København skal være centrum for mikrobiomforskning

24 June, 2019

Copenhagen Capacity, Invest in Skåne, Greater Copenhagen Committee og Medicon Valley Alliance modtager en bevilling på 9 millioner kroner til international markedsføring af særlige forskningsstyrker og -muligheder i Medicon Valley og Greater Copenhagen.

Financial Times sender København til tops

13 December, 2018

En del af de fordele, der hiver internationale virksomheder til København og sikrer os en topplacering, er faktorer som lav selskabsskat og Danmarks fokus på digitalisering, mener administrerende direktør i Copenhagen Capacity, Claus Lønborg.

IT-talentkampagne vinder international pris

12 November, 2018

Copenhagen Capacity har netop vundet en international pris for at benytte Counter-Strike turneringen BLAST Pro Series til at lokke udenlandske it-udviklere til Greater Copenhagen med facts og gåder om København skrevet i særligt kodesprog.

Estate Media: Ny direktør skal skaffe investeringer til København

21 March, 2018

"Copenhagen Capacity henter ny direktør for Investment Promotion. Det bliver Anette Steenberg, som kommer fra en lederstilling i The Trade Council", skriver Estate Media

Greater Copenhagen er bedst til at tiltrække udenlandske investeringer

12 February, 2018

"Vi formår at udvikle lokale tilbud og markedsføre dem i udlandet" siger Claus Lønborg, adm. direkør i Copenhagen Capacity til Berlingske.

Copenhagen Capacity trak ingeniør-giganten Thornton Tomasetti til København

8 February, 2018

"Når København udkonkurrerer resten af Europa og tiltrækker en så stor spiller som Thornton Tomasetti, så indikerer det, at København befinder sig i en international liga inden for arkitektur og byudvikling", siger Claus Lønborg til ByensEjendomme.

Counter-strike finale i Royal Arena skal lokke tiltrængt IT-talent til København

12 December, 2017

"It-talenter er i høj kurs, så vi bliver nødt til at tænke kreativt, hvis vi skal tiltrække de talenter, som hele verden kæmper om", udtaler Louise Juhl, Marketingsdirektør i Copenhagen Capacity, til Børsen.

Copenhagen Capacity i offensiv over for fintech-virksomheder

4 December, 2017

"Normalt kan det tage flere år at skabe kontakt til en udenlandsk virksomhed og nå dertil, hvor snakken bliver rigtig interessant. Med kampagnen har vi simpelthen sprunget flere led i salgsprocessen over, og det er meget positivt", udtaler forhenværende direktør for investment promotion i Copenhagen Capacity, Marianna Lubanski til Berlingske Business.

Ny virtuel karrieremesse skal tiltrække tiltrængt talentmasse

3 December, 2017

”Storkøbenhavn har et stærkt tech-miljø, som tiltrækker globale teknologi-giganter. Men uden adgang til de rette højtuddannede medarbejdere, flytter virksomhederne naturligvis derhen, hvor talenterne er", siger Nikolaj Lubanski, talentdirektør i Copenhagen Capacity, til Techsavvy.

Ingen er døde af at dele deres sundhedsdata – derimod er liv blevet reddet

1 December, 2017

Debatindlæg i Jyllandsposten af Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity og Henning Langberg, direktør i Copenhagen Healthtech Cluster.

Vattenfall vælger servicehavn til Kriegers Flak

24 November, 2017

"Vi er meget glade for, at Vattenfall har valgt en servicehavn i Danmark. Det var ikke givet på forhånd. Det er fantastisk nyheder som giver vækstmuligheder til regionen", siger Matthew Delany, projektleder hos Copenhagen Capacity til Tansport Tidende.

Udenlandske byudviklere flokkes om København

21 November, 2017

"Efterspørgslen på dansk knowhow inden for smart city-løsninger er stadig i kraftig vækst, og det skal vi udnytte. One-Point Entry vil derfor fortsætte sin målrettede indsats med at matche internationale erhvervsdelegationer med kommuner og virksomheder", udtaler Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity, til ByensEjendomme

Københavnerhygge udløser international brandingpris

17 November, 2017

"Cykelture i København, rene havnebade og hverdagslykke tiltrækker virksomheder - og er en genial brandingstrategi", skriver TV2 Lorry om Copenhagen Capacitys sejr i London.

Medicinalgiganter vil lette adgang til anonyme sundhedsdata

11 November, 2017

"En ny dansk task force med Copenhagen Healthtech Cluster i spidsen vil gøre adgangen til sundhedsdata nemmere, men uden at gå på kompromis med sikkerheden", skriver Medwatch

København hitter med digi-kampagne

10 November, 2017

"Copenhagen Capacity, der markedsfører Storkøbenhavn verden over, har haft succes med et nyt digitalt kampagneformat", skriver Markedsføring.dk

København samler goodwill-ambassadører

9 November, 2017

"Denne weekend mødes Copenhagen Capacity’s og Wonderful Copenhagens ca. 60 prominente udlandsdanskere, der er goodwill-ambassadører for København ude i verden", skriver Standby.dk

Tysk projektudvikler investerer 300 mio. kr. i Københavns Lufthavn

5 October, 2017

"Regionen er et 'hotspot' inden for global logistik. Den nye 300 mio. kr. luftfragtsterminal vil ikke kun styrke konkurrenceevnen for nordiske og internationale import- og eksportvirksomheder, men vil skabe grundlag for yderligere vækst," siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity, til Ejendomswatch

Udenlandsdanske erhvervsfolk: For ringe image og kendskab til Danmark

25 August, 2015

En ny rundspørge blandt danske erhvervsledere i udlandet om Danmarks og Københavns image viser, at kendskabet er for lavt, og at negative historier på blandt andet udlændingeområdet blakker Danmarks internationale ry. Det vanskeliggør indsatsen for at tiltrække udenlandske virksomheder og talenter og kan dermed bremse Danmarks og hovedstadsområdets vækst.

Analyse: væksten i København kun 50% af Stockholms

17 March, 2015

Væksten i Københavnsområdet har de seneste 5 år været den halve af væksten i Stockholm. Med en årlig vækst på 1,6 pct. ligger København i det europæiske midterfelt, mens Stockholmregionen med 3,2 pct. ligger i top blandt seks konkurrerende storbyregioner. Det viser en analyse fra Copenhagen Capacity.

Greater Copenhagen launches investor portal

2 March, 2015

“Greater Copenhagen Investments” is the new, official guide to investment opportunities in public construction, infrastructure and urban development projects in Greater Copenhagen.

Ny kontrakt skal sikre 4.000 nye jobs i ”Greater Copenhagen”

23 January, 2015

Region Hovedstaden indgår kontrakt med Copenhagen Capacity om at trække flere udenlandske virksomheder og talenter til Greater Copenhagen-regionen. Det skal resultere i 4.000 nye jobs i regionen.

Hitachi åbner Big Data-udviklingscenter i København

5 November, 2014

Den 5. november 2014 åbner den japanske teknologi-gigant Hitachi sit første Big Data-udviklingscenter uden for England og USA i København. Målet er i første omgang at udvikle nye digitale sundhedsløsninger – og senere hen systemer, der reducerer klimapåvirkningen.

Har Danmark en plads i fremtidens vækstdagsorden?

7 October, 2014

Har København, Danmark og Europa en fremtid som centrum for kreativitet, indflydelse og investeringer – eller ender vi som fortidsmuseum? En række erfarne, danske erhvervsfolk lægger op til debat om, hvordan udlandsdanskeres perspektiv på Danmarks strategiske udfordringer kan være med til at styrke København og Danmark som et globalt vækstcentrum.

Grøn er blevet det nye sort – derfor skal København nu tænke blåt

7 October, 2014

Brandet ’en af verdens grønneste byer’ har længe sikret København global opmærksomhed. Men i konkurrencen om internationale investeringer er en grøn profil ikke længere nok. Derfor skal København nu satse på det blå segment, erhvervslivet, gennem målrettet markedsføring og skræddersyede salgsindsatser, mener Copenhagen Capacity.

Copenhagen and Cisco enter into groundbreaking partnership

2 June, 2014

In 2013, a corporate team from Cisco visited Copenhagen. Now the team is back again, this time to enter into a partnership with the municipalities of Copenhagen, Albertslund and Frederikssund, which will research and develop tomorrow's digital infrastructure, the Internet of Everything.

København og Cisco indgår banebrydende partnerskab

2 June, 2014

I 2013 besøgte et corporate team fra Cisco København. Nu er holdet tilbage igen. Denne gang for at indgå et partnerskab med Københavns, Albertslund og Frederikssund Kommune om forskning i og udvikling af morgendagens digitale infrastruktur, the Internet of Everything.

China-efforts create 220 jobs in the greater Copenhagen area

21 March, 2014

According to a statement from Copenhagen Capacity, which is working to attract foreign investment, businesses and talent to the Capital Region and Region Zealand, a focused effort to attract Chinese investments to the greater Copenhagen area has paid off. The 'Sourcing China' efforts secured 220 new jobs in 2013.

København er 20 procent billigere for virksomheder end Stockholm

20 March, 2014

Hovedstadsregionen er mere interessant at investere i end både Stockholm-området, Amsterdam, Zürich og det sydøstlige Storbritannien, inklusiv London, viser ny analyse lavet af Copenhagen Capacity.

Kina-indsats skaber 220 job i Hovedstadsområdet

17 March, 2014

En målrettet indsats for at trække kinesiske investeringer til Hovedstadsområdet betaler sig, viser en opgørelse fra Copenhagen Capacity, der arbejder med at tiltrække udenlandske investeringer, virksomheder og talenter til Region Hovestaden og Region Sjælland. Indsatsen ’Sourcing China’ sikrede således 220 nye job i 2013.

Frank Jensen hædret som verdens anden bedste politiker

13 November, 2013

En intens kamp er i gang blandt verdens storbyer om at tiltrække virksomheder og investeringer, der kan sikre vækst og arbejdspladser. For nyligt vandt Region Hovedstaden en pris, der uddeles af det Financial Times-ejede, fDi Intelligence, som den mest innovative region, når det gælder investeringsfremme. Nu er overborgmester Frank Jensen så kåret som verdens anden bedste politiker til netop investeringsfremme

Lord Mayor of Copenhagen Frank Jensen named the world's second best politician

13 November, 2013

Capital cities around the world compete to attract business and investment to ensure growth and jobs. Recently the Capital Region of Copenhagen was awarded the title of the world’s most innovative region in terms of investment promotion. Now the Lord Mayor Frank Jensen has been named the world's second best politician at promoting investment

København banker på hos teknologi-giganter i Silicon Valley

4 January, 2013

Copenhagen Capacity, Copenhagen Cleantech Cluster og overborgmester Frank Jensen er i begyndelsen af januar i Silicon Valley for at mødes med en række teknologi-giganter.

Copenhagen meets with technology giants in Silicon Valley

4 January, 2013

Copenhagen Capacity, Copenhagen Cleantech Cluster and the Lord Mayor of Copenhagen visit Silicon Valley to meet with a number of technology giants.

Copenhagen Capacity continues to create Danish jobs

2 January, 2013

1,368 new jobs in the Capital Region. This is one of the results achieved by Copenhagen Capacity in 2011 that is attracting investment to Copenhagen and the Capital Region. In 2012, the organization will set out to make the Capital Region even more attractive as a destination for foreign companies and talent. And there is a need for both if we are to create jobs and growth in the region.

København førende i Europa på at skabe grønne job

9 October, 2012

København er blandt verdens førende på grøn vækst. Det viser konklusionerne i en endnu ikke offentliggjort rapport fra OECD, som bliver den første i en række, der afdækker regioners evne til at omstille økonomien til grøn vækst og jobskabelse. Rapportens konklusioner og anbefalinger præsenteres af OECD i forbindelse med Global Green Growth Forum, der afholdes i København i disse dage.

The Baltic Sea Region investor's guide praises Copenhagen

14 September, 2012

The Baltic Sea Region Investor’s Guide 2012-2013 highlights Denmark and Copenhagen in particular as a premier business location, providing great opportunities within life science, cleantech and ICT and easy access to Scandinavia and Northern Europe.

Kinesiske ingeniørlønninger er højere end danske

12 September, 2012

En benchmark analyse, udarbejdet af Copenhagen Capacity, sammenligner lønniveauet blandt ingeniør i København, Region Hovedstaden, Beijing og Shanghai.

Copenhagen leads Europe at creating green jobs

10 September, 2012

Copenhagen is a global leader in green growth, according to the first in a series of OECD reports detailing the capacity of different regions to create jobs and move toward a green economy. The OECD will present the report’s conclusions and recommendations at the Global Green Growth Forum (3GF), currently being held in Copenhagen.

Danish waste could become new export bonanza

16 May, 2012

The Danish waste sector is experiencing significant growth according to a new report which has mapped the waste industry for the first time. There is growth in the industry, and over half of companies expect to hire more employees over the next five years. At the same time, these companies will strengthen the international export of Danish waste expertise.

Dansk affald kan blive nyt eksporteventyr

16 May, 2012

Den danske affaldssektor vokser markant. Det viser en ny rapport, der som den første kortlægger affaldsbranchen. Der er vækst i branchen, og over halvdelen af virksomhederne forventer at ansætte flere i løbet af de kommende fem år. Samtidigt vil virksomhederne styrke international eksport af dansk affaldsviden.

Danske virksomheder advarer: Manglende miljøkontrol bremser innovation

16 May, 2012

Danske innovationsvirksomheder advarer om, at manglende håndhævelse af miljølovgivningen kan koste danske arbejdspladser og fjerne Danmark fra en førerposition som innovationsland inden for grøn teknologi.

Warning from Danish companies: Lack of environmental control curbs innovation

16 May, 2012

Danish innovation companies are warning that a lack of enforcement of environmental laws may cost Danish jobs and Denmark’s leading position as an innovator within green technology.

Young Ambassadors to Denmark meets with HRH Prince Joachim

7 May, 2012

A corps of dedicated, international young people is busy activating their network to promote Denmark to peers in their home countries. The objective is to attract highly skilled talent to Denmark and Danish companies. On May 12 they meet with HRH Prince Joachim and Denmark’s Minister for Education Morten Østergaard at Better Place in Copenhagen.

Ungdomsambassadører skal tiltrække talent fra udlandet

7 May, 2012

Et ambassadørkorps af dedikerede, internationale studerende er i fuld gang med at promovere Danmark overfor andre studerende i deres hjemlande. Den 12. maj mødes de med HKH prins Joachim og uddannelsesminister Morten Østergaard.

Copenhagen Capacity fortsætter med at skabe danske arbejdspladser

7 March, 2012

1.368 nye arbejdspladser i hovedstadsregionen. Det er et af resultaterne for 2011 hos Copenhagen Capacity, der tiltrækker investeringer til København og hovedstadsregionen. I 2012 vil organisationen sætte flere sejl for at gøre hovedstadsregionen endnu mere attraktiv som destination for udenlandske virksomheder og talenter. Og der er brug for begge dele, hvis der skal skabes jobs og vækst i regionen.

Stay Updated