København og Cisco indgår banebrydende partnerskab

I 2013 besøgte et corporate team fra Cisco København. Nu er holdet tilbage igen. Denne gang for at indgå et partnerskab med Københavns, Albertslund og Frederikssund Kommune om forskning i og udvikling af morgendagens digitale infrastruktur, the Internet of Everything.

Målet er at styrke de fremtidige tilbud til borgerne og samtidig støtte de københavnske klimamål. Ciscos partnerskab med de tre kommuner er baseret på de klare, grønne profiler disse byer har.

København er en af verdens mest progressive byer og sandsynligvis en af de eneste byer globalt set, der vil nå sine klimamål i 2025. Dette er en af grundene til, at den globale netværksgigant, Cisco har valgt at indgå et partnerskab med København, Frederikssund og Albertslund. Byerne vil således komme i fornemt selskab med et begrænset antal byer i verden, der skal udnytte the Internet of Everything’s muligheder. Aftalen er et resultat af overborgmester Frank Jensens besøg i Californien.

"København er blandt de allerbedste når det kommer til grønne løsninger, og aftalen viser, at bæredygtighed direkte kan være vejen til øget økonomisk vækst. I København og hovedstadsregionen vil vi de næste år teste og udvikle løsninger med intelligent gadebelysning, grønne bølger i trafikken for fx busser og cyklister og energibesparende teknologi i både kontorbyggerier og private hjem.  De innovative og grønne løsninger vil øge livskvaliteten for københavnerne og samtidig skabe vækst og arbejdspladser", siger overborgmester Frank Jensen (S).

Aftalen mellem København, Albertslund, Frederikssund og Cisco indeholder en række teknologiske løsninger, der skal forbedre servicen til borgerne og hjælpe byen med at nå sit mål om CO2-neutralitet i 2025. Ved at bruge the Internet Everything-strategier med flere eksisterende og radikalt nye løsninger til Albertslund og Københavns Kommune, kan flere af byens løsninger såsom udendørs lys, parkering, mobiltjenester, signalsystemer, kiosker, lokationsbaserede tjenester, sensorbaseret skybrudssikring, fysisk infrastruktursmonitorering og kontrol, intelligente energinet-ydelser blive udviklet, valideret og skaleret - alt samlet på ét netværk.

Cisco investerer i København
Det annoncerede partnerskab indebærer også, at Cisco investerer penge, tid og eksperter i hovedstadsområdet. Hensigten er, at både København og Cisco skal lære af hinanden og sammen med andre kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i hovedstadsområdet udvikle nye produkter, løsninger og muligheder. Samtidig har Cisco annonceret en global fond på 150 millioner dollars til at hjælpe med at fremskynde start-ups og økosystemer omkring ”the Internet of Everything”.

"The Internet of Everythings data revolution er nu vedtaget i København, som i forvejen er en af Europas mest innovative byer. Byen har en ambitiøs, grøn vision og danner den perfekte ramme for et grønt laboratorium. Projekterne i og omkring København vil fungere som forgangseksempler, der tilfører øget effektivitet, omkostningsbesparelser og bæredygtighed, som andre byer rundt om i verden kan genbruge. I dag er kun 1 procent af alle de ting der er i vores omgivelser, forbundet til netværket. Ved at forbinde verden på den måde kan vi skabe økonomisk værdi for 4,9 billioner dollars i den offentlige sektor på verdensplan, hvoraf de 3 billioner dollars realiseres i kommuner", udtaler Wim Elfrink, Ciscos Executive Vice-President, Industry Solutions and Chief Globalisering Officer.

Udover aftalen med København er Cisco i gang med lignende projekter i blandt andre Barcelona, Amsterdam, Chicago og Hamborg.

Læs hele pressemeddelelsen her