razvan-mirel-fHpjxZ1eT68-unsplash

Danish Press Releases

ecblank-1

 

Copenhagen Capacity skal sikre kvalificeret arbejdskraft og investeringer til fem erhvervsfyrtårne

Feb 25, 2022

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at støtte otte erhvervsfyrtårne rundt omkring i Danmark med 595 millioner kroner. Copenhagen Capacity er involveret i fem ud af de otte erhvervsfyrtårne, og organisationens rolle er at skabe international opmærksomhed omkring fyrtårnene med henblik på at tiltrække investeringer og kvalificeret arbejdskraft til projekterne.

De fem erhvervsfyrtårnene, som Copenhagen Capacity deltager i, har forskelligt fagligt og geografisk fokus. Erhvervsfyrtårn Life Science er navnet på indsatsen i hovedstadsområdet. Her er visionen, at regionen skal være verdens førende sundhedsmetropol. Derudover er Copenhagen Capacity en del af to fyrtårne på Sjælland og øerne med fokus på hhv. biosolutions og Femern som vækstgenerator for regionen. I Sydjylland og på Bornholm er grøn energi i fokus som led i de kommende etableringer af energi-øerne.

I Copenhagen Capacity er vi glade og stolte over at være en del af de fem erhvervsfyrtårne. Og vi ser frem til arbejdet med at skaffe de bedste dygtige udenlandske medarbejdere og investeringer til projekterne. Når det lykkes at tiltrække de rigtige medarbejdere fra udlandet, skaber det både vækst og arbejdspladser til gavn for beboere i områderne, det lokale erhvervsliv og os alle som samfund. Så det er er en stor og vigtig opgave, vi har foran os.

- Asbjørn Overgaard, direktør i Copenhagen Capacity

Om de regionale erhvervsfyrtårne:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at støtte i alt otte erhvervsfyrtårne med 595 mio. kr. De 500 mio. kr. er fra REACT-EU, mens de 95 mio. kr. er midler, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat til udvikling af de lokale erhvervsfyrtårne som opfølgning på anbefalingerne fra de regionale vækstteams til, hvordan der bedst investeres i lokale styrker, som kan genstarte væksten i de enkelte landsdele. Fokus for hvert vækstteam er på de særlige regionale potentialer, som kan blive til lokale erhvervsfyrtårne.

Anette Prilow
Head of Public Affairs and Stakeholder Relations