getty-images-np45EghjnZo-unsplash_2000w
MORE logo

Mangler I sundhedspersonale?

Skal vi sammen løse personalemanglen i sundhedsvæsenet? Så deltag i dette projekt som arbejdsgiver og få støtte til opgaverne.

Kort om MORE-projektet

Projektet fokuserer på bæredygtige metoder til at rekruttere, udvælge, onboarde og tilknytte internationalt sundhedspersonale.  Det forventes, at deltagelsen vil støtte alle parter i hele processen gennem samarbejde mellem forskning og praksis.

FAQ - De vigtigste spørgsmål

Hvem må deltage, og hvor meget koster det at deltage?

  • Alle organisationer, der har ansat eller har interesse i at ansætte sygeplejersker og SOSU-personale kan deltage.
  • Det er fuldstændig GRATIS at være med, fordi det er et forskningsprojekt, som er støttet af Carlsbergfondet.

Hvad kræver det af jer?

  • Den primære forudsætning for deltagelse i projektet er, at din organisation har ansat eller er åben for ansættelse af udenlandske sygeplejersker og/eller SOSU-personale og tilbyder ledige stillinger hertil.
  • Et x antal antal timer, afhængig af hvor din organisation befinder sig i processen. Hvis I skal ansætte, skal der afsættes timer til interviews men også til onboarding. I har også mulighed for "bare" at få kulturtræning til allerede ansatte. Derfor varierer det mellem 10-35 timers deltagelse (offline/online) fordelt over hele perioden. 

Hvornår starter projektet, og hvornår er I  involveret?

  • Projektet løber fra 2024-2028. Se næste afsnit for en komplet tidslinje. Men det afhænger af, hvor jeres organisation befinder sig i processen. 
  • Som det fremgår af tidslinjen er 2024-25 domineret af at forventningsafstemme med jer (det kan vi klare over et online møde på 1 time). I samme periode bruger projektholdet perioden på – gennem forskellige tiltrækningsmetoder at opbygge en database over kvalificerede kandidater til jeres fremtidige ansættelse.
  • Først i 2026 går udvælgelsesfasen i gang, hvor I skal forvente at bruge tid på interviews med udvalgte kandidater.

Hvad får I ud af at deltage?

  • Du får GRATIS hjælp fra eksperter i international tiltrækning og rekruttering til at finde og udvælge kvalificerede udenlandske kandidater.
  • Alle kandidater I får ind jeres organisation vil være klædt på med sprog- og kulturforståelse samt andet ankomstmateriale.
  • I vil blive introduceret til forskellige former for kultur- og inklusionstræning.
  • Ud over at få rekrutteret kvalificerede medarbejdere med sprog- og kulturtræning bidrager I til udviklingen af en bæredygtigt best-practice til rekruttering af internationalt sundhedspersonale (især fra Europa). Derved bidrager I samtidig til at udvikle en del af løsningen til den akutte og fremtidige mangel på personale i sundhedssektoren i Danmark og Europa.

Hvem er ansvarlige for projektet?

  • Kong Frederik Center for Offentlig Ledelse leder projektet gennem Aarhus Universitet, partnere fra Harvard University bidrager til forskningsaspektet, og Copenhagen Capacity understøtter med ekspertise i international rekruttering, onboarding og tilknytning.
  • Projektet ledes af Christian Bøtcher Jacobsen, professor og tidligere ekspertmedlem i den nationale kommission for robusthed i sundhedsvæsenet (Robusthedskommission).

Tidslinje over MORE-projektet

2024

Indledende samtale med arbejdsgiver

Samling og igangsættelse af et netværk af arbejdsgivere, som har dedikeret sig til at gøre i alt ca. 1000 stillinger tilgængelige for international rekruttering.

2025

Rekruttering af sygeplejersker og SOSU-fagfolk fra europæiske lande

Som en del af en større kampagne vil projektet rette kommunikationen mod op til 100.000 faglært sundhedspersonale fra andre europæiske lande og tiltrække dem til job i Danmark.

2025-26

Udvælgelsesfasen

Projektet giver rekrutteringsansvarlige hos deltagende arbejdsgivere mulighed for at få adgang til udvalgte applikationer, der kan være relevante for deres job. Projektet understøtter en effektiv og informeret udvælgelse af internationalt sundhedspersonale.

2026-27

Pre- og onboardingfase

  • Arbejdspladserne bliver introduceret til forskellige former for kultur- og inklusionstræning.
  • Kandidaterne får værktøjer i form af sprogkurser, kulturforståelse og ankomstmateriale.

2027-28

Fortsættelse og evaluering af interventioner

Alle opgaver fortsættes løbende og værktøjerne finpudses til sundhedspersonale, som udmunder i en best-practice model.

Har det interesse?

Udfyld nedenstående og vi kontakter dig.

Hvad er MORE-projektet?

Baggrund

I Danmark står sundhedssektoren over for en rekrutteringskrise af især plejepersonale. Der er behov for at se ud over Danmarks grænser for at finde den nødvendige arbejdskraft. Der mangler imidlertid solid, videnskabelig viden om, hvordan man kan tiltrække, udvælge og tilknytte personale fra andre lande, herunder særligt fra det europæiske arbejdsmarked.

 

Projektets mål

MORE-projektet gennemføres i perioden 2024-2028 og har til formål at gennemføre tre ambitiøse feltstudier. Det første er et såkaldt megastudie, der er rettet mod op til 100.000 potentielle ansøgere fra Danmarks nabolande til jobs i det offentlige sundhedsvæsen. Vi kontakter disse kandidater og følger dem gennem ansøgning, udvælgelse- og ansættelse for at forstå, hvordan offentlige sundhedsarbejdspladser kan gennemføre effektiv, retfærdig og bæredygtig rekruttering. 

 

Metode

Vi anvender en arbejdsgiverdrevet rekrutteringstilgang, som betyder, at vi søger kandidater direkte på sociale medie-jobplatforme (fx LinkedIn). Ved hjælp af kunstig intelligens identificerer vi potentielle ansøgere og kontakter dem personligt. I samarbejde med offentlige arbejdsgivere afprøver og undersøger vi effekten af forskellige tilgange i ansættelsesprocessen på ansættelsesbeslutninger. Efterfølgende arbejder vi sammen med arbejdsgiverne om at udvikle deres forståelse og kompetencer inden for diversitet og inklusion for at skabe god tilknytning for internationale medarbejdere.

 

Analyse

For at udvikle interventioner i alle tre faser af projektet, samarbejder vi med internationalt anerkendte rekrutteringsforskere såvel som erfarne praktiske eksperter. for at identificere de forventeligt mest vellykkede rekrutteringsinterventioner. I hvert led af projektet effektevaluerer vi interventionerne i forhold til tiltrækningen af kandidater, udvælgelse og ansættelse såvel som medarbejdernes trivsel og tilknytning.

 

Praktiske fordele

Projektet tilbyder ikke kun redskaber og handlingsmuligheder, der er brugbare i hverdagen for rekruttering i danske offentlige sundhedsorganisationer. Deltagelse i projektet fungerer også som en kampagne i sig selv, som skal bidrage til flere ansatte, bedre trivsel og i sidste ende bedre resultater til gavn for det danske samfund.

Kontaktpersoner

Hvis du har spørgsmål, vil høre mere eller vil tilmelde dig så tøv endelig ikke med at række ud til os

TOUCH
Marianne Danling Senior Talent Consultant - Copenhagen Capacity
TOUCH
Florian Keppeler Adjunkt ved KONG FREDERIKS CENTER FOR OFFENTLIG LEDELSE - AARHUS UNIVERSITET
>

Forsknings- og samarbejdspartnere

>

Projektet er støttet af

copcap-invest-logo-black

This website is operated by
Copenhagen Capacity, Nørregade 7B,  DK-1165 Copenhagen K