Grøn er blevet det nye sort – derfor skal København nu tænke blåt

Brandet ’en af verdens grønneste byer’ har længe sikret København global opmærksomhed. Men i konkurrencen om internationale investeringer er en grøn profil ikke længere nok. Derfor skal København nu satse på det blå segment, erhvervslivet, gennem målrettet markedsføring og skræddersyede salgsindsatser, mener Copenhagen Capacity.

En cykelkultur, hvor selv kongefamilien og ministre hopper på jernhesten. Havnevand så rent, at man kan bade i det, og en politisk målsætning om, at København i 2025 skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Den slags grønne historier skaffer global omtale – men hvis overskrifterne i fremtiden skal konverteres til internationale investeringer, kan København ikke bare sætte sin lid til sit grønne image.

Politiske visioner skal omsættes til konkrete forretningsmuligheder
"I dag markedsfører stort set alle byer sig på grønne tiltag. Hvis København fortsat vil skille sig ud, så skal København blive knivskarp på at identificere konkrete forretningsmuligheder i sine grønne visioner, som virksomheder kan løse", siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity, der til september fejrer 20 års jubilæum som Region Hovedstadens officielle investeringsfremmeorganisation.  

En international virksomhed, som allerede har set udviklings- og investeringspotentiale i Københavns grønne ambitioner, er amerikanske Cisco. Sammen med København, Albertslund og Frederikssund udvikler, tester og implementerer Cisco smart-city løsninger, for eksempel intelligent gadebelysning, grønne bølger i trafikken, sensor-baseret sikring mod skybrud og intelligente energinet-ydelser.

Copenhagen-brandet styrker mulighederne hos internationale investorer
Innovationssamarbejdet med Cisco blev til på baggrund af et markedsføringsfremstød i Silicon Valley, hvor Københavns Kommune og Copenhagen Capacity fortalte om forretningsmulighederne i København.

Det er præcis den slags skræddersyede salgsindsatser, som skal sikre København sin andel af fremtidens globale udenlandske investeringer.

"Det rækker ikke at stå på en messe og male billedet af København med den brede pensel. Fremtiden kræver 1:1 markedsføring, hvor vi præsenterer den enkelte virksomhed for konkrete projekter og muligheder. I den forbindelse er Copenhagen-brandet, hvor alle Sjællands 46 kommuner markedsfører sig under en paraply, en styrke. Dermed får København og regionen den kritiske masse, som gør den til et konkurrencedygtigt alternativ til fx Stockholm, Hamborg og Amsterdam", påpeger Claus Lønborg. 

Sådan skal København styrke sin markedsføring:

  • Politiske visioner skal brydes ned til konkrete projekter, hvor virksomheder kan medvirke.
  • Projekter og muligheder skal markedsføres målrettet til udvalgte, udenlandske virksomheder.  
  • Stærke erhvervsklynger skal være med til at identificere muligheder for internationale virksomheder og investeringer.
  • Copenhagen-brandet skal give København muskler i form af bl.a. talentmasse og forskningsmiljø, som gør regionen til et konkurrencedygtigt alternativ til fx Stockholm, Hamborg og Amsterdam.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Mikkel Luplau Schmidt
Telefon: 5060 0277

E-mail: mikkel@help-pr.dk