Kinakonference kommer til København

Den 7. maj inviterer Ernst & Young og Copenhagen Capacity danske og kinesiske virksomheder til Nordic China Summit 2015. Målet er at skabe nye forretningsmuligheder og øget samhandel.

Danmark og Kina kan i år fejre 65-året for landenes første diplomatiske relationer. Siden er samhandelen og antallet af samarbejds- og søsterbyaftaler kun gået en vej – opad.

”Vores relationer og samhandel med Kina har aldrig været bedre, og det skal vi bygge videre på. Jeg er meget glad for, at Ernst & Young med konferencen, som både har fokus på eksport og investeringsfremme, skaber en stærk platform for at møde nye forretningsforbindelser og markedsføre mulighederne i Greater Copenhagen”,siger Marianna Lubanski, Investment Promotion Director, Copenhagen Capacity, som er blandt oplægsholderne på konferencen.

Danmark i stigende grad interessant
Konferencen har både et program til danske virksomheder, som vil ind på det kinesiske marked, og kinesiske virksomheder og investorer, som ser perspektiver i det danske marked.

Den kinesiske regering i fuld gang med at omlægge økonomien fra en investerings- og eksportdrevet økonomi i retning af en mere forbrugsdrevet økonomi. Dermed bliver Danmark og Nordeuropa i stigende grad interessant for kinesiske virksomheder, da de her kan få adgang til produkter, kompetencer og erfaring, som kan styrke deres egne virksomheder, både på hjemmemarkedet og internationalt.

”Kinesiske virksomheder investererede for 18 milliarder USD i Europa i 2014. Jeg forventer, at det tal bliver noget højere i år og er derfor meget glad for at Ernst & Young med denne konference skaber muligheden for at danske virksomheder kan møde kinesiske investorer og drøfte fremtidige partnerskaber”, siger Dorte Bech Vizard, Director, Invest in Denmark.