Internationale talenter skal øge dansk eksport

Nyt projekt ”Go International” bygger bro mellem danske virksomheders eksportmålsætninger og internationale talenters lokale markedsviden. Målet er at øge eksporten i små og mellemstore virksomheder.

Industriens Fond, Copenhagen Capacity og Copenhagen Business School har i fællesskab startet projektet ”Go International”, der skal øge eksporten i små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Virksomhederne får tilknyttet en international eksportkonsulent, der med afsæt i et skræddersyet uddannelsesforløb klædes på til at hjælpe med salgsfremstød på nye markeder – typisk i eksportkonsulentens hjemland.

”Go International er et rigtig spændende projekt for os. Vi har store ambitioner med en række innovative løsninger til det asiatiske marked, og med de rette eksportkompetencer og støtten fra et projekt som dette kommer vi et meget vigtigt skridt foran fra start”, fortæller Peder Hansen, direktør for Telcon A/S.

Målet er 40 virksomheder
Copenhagen Capacity er udførende partner i Go International og begyndte den 1. januar at rekruttere virksomheder og eksportkonsulenter. Foreløbig har allerede seks virksomheder tilmeldt sig – og flere søges.

”Gennem Go International tilbyder vi små og mellemstore virksomheder adgang til kvalificeret international arbejdskraft, der kan give virksomhederne lige præcis den viden og faglige indsigt, som de skal bruge for at styrke eksportfremstød på udvalgte markeder”, forklarer Nikolaj Lubanski, Talent Direktor hos Copenhagen Capacity.

Projektet løber foreløbig indtil udgangen af 2016, og målet er at finde eksportkonsulenter til 40 små og mellemstore virksomheder, som vil deltage i Go International. Derudover er der opstillet en række målsætninger for virksomhedernes økonomiske nøgletal, heriblandt øget eksportomsætning.

Eksportsucces i Finland
En virksomhed, som med succes har ansat en international medarbejder er SkatePro. Gennem Copenhagen Capacitys netværk ansatte SkatePro en finsk kandidat til at lave eksportfremstød på det finske marked.

”Det har været en stor gevinst for vores eksportstrategi at have en person med kendskab til det finske marked. Det var en lille investering, der gav os stor lokal markedsindsigt, og i dag har vi godt fat i det finske marked”, siger Jakøb Høy Biegel fra SkatePro.

Vil du deltage?
Så kontakt Kasper M. Jorn, projektleder, Copenhagen Capacity på 23 35 91 71 eller kjo@copcap.com