Ny kampagne skal tiltrække udenlandske faglærte

Hver gang restauranterhvervet slår tre kokkestillinger op, lykkes det kun at besætte de to. Samme udfordring har industrien, som i 2025 vil mangle op mod 70.000 faglærte. En ny kampagne skal derfor trække udenlandsk faglært arbejdskraft til virksomheder i Greater Copenhagen.

”Rødgrød med fløde”. Den danske dessertklassiker kan være svær at udtale, hvis man ikke er indfødt. Men forhåbentlig vil der alligevel lyde lidt flere forsøg i danske restaurantkøkkener i den kommende tid.

En ny international kampagne, som Copenhagen Capacity står bag, skal nemlig markedsføre ledige faglærte job hos virksomheder i Greater Copenhagen. Baseret på virksomhedernes efterspørgsel har kampagnen et særligt fokus på at tiltrække kokke og faglærte industriteknikere samt maskinteknikere, -programmører og -operatører.

”AE-Rådet anslår, at der i 2025 vil mangle op mod 70.000 faglærte i dansk økonomi, hvis ikke udviklingen vendes. Det vil selvsagt have store negative konsekvenser for dansk økonomi. På kort sigt kan problemet kun løses ved at hente specialiseret arbejdskraft i udlandet”

separator- Nikolaj Lubanski, talentdirektør i Copenhagen Capacity

Jobsikkerhed og høj levestandard

Kampagnens fundament er budskaber om Danmarks særlige work-life balance, og at danskerne er blandt de lykkeligste i verden.

Og på baggrund af en målgruppeanalyse blandt internationale faglærte medarbejdere er der særlig fokus på den høje jobsikkerhed, de gode arbejdsvilkår, det flade hierarki og de gode lønninger, som virksomhederne i Greater Copenhagen tilbyder.

Se kampagnen her:

Kampagne skal trække faglærte til Greater Copenhagen


Det nordiske køkken er et stærkt brand

Det nordiske køkken har indbragt danske restauranter flere Michelin-stjerner og er i dag et stærkt brand, der har sat Danmark på verdenskortet.

Men hvis manglen på kokke fortsætter, er den styrkeposition i fare – og ifølge brancheorganisationen HORESTA er udenlandske kokke en vigtig årsag til, at Danmark overhovedet har opnået sit forspring på den gastronomiske scene.

”Hver gang restauranterhvervet slår tre kokkestillinger op, lykkes det kun at besætte de to. Vi har brug for at tiltrække flere unge til vores erhvervsuddannelser, at få aktiveret flere af de ledige danskere og at kunne få adgang til mere arbejdskraft fra udlandet – uden udenlandsk arbejdskraft ville vi aldrig have været en gastronomisk supermagt”

separator- Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA

Arbejdskraft til en industri i vækst og fremgang

Også hos Dansk Metal er meldingen, at der er behov for at øge arbejdsstyrken.

”Heldigvis går udviklingen i retning af, at færre bliver pensioneret og flere bliver uddannet. Men der er fortsat ikke balance. Det udgør en stor udfordring, hvis der også i årene fremover skal kunne leveres kvalificeret arbejdskraft til en industri i vækst og fremgang”

separator- Dansk Metal, økonomisk analyse, 2018

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Copenhagen Capacitys kampagner, og hvordan de kan hjælpe din virksomhed med at tiltrække specialister til ledige stillinger, så kontakt Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager, på e-mail: dro@copcap.com eller telefon: 0045 60 85 15 60.