Ny analyse: kampagner skaber værdi for 470 millioner kroner

Den danske livsstil er det trækplaster, som flest udenlandske talenter og virksomheder gerne vil vide mere om, skarpt efterfulgt af balance mellem job og fritid og dermed tid til familien. Det viser en ny brand-analyse af Greater Copenhagen blandt de 9,4 millioner mennesker, der gennem digitale kampagner har set budskaber om regionen. Kampagnerne har tiltrukket udenlandske talenter og virksomheder, som nu skaber samfundsmæssig værdi for 470 millioner kroner om året i Greater Copenhagen.

De skandinaviske værdier er fundamentet i de digitale kampagner, Copenhagen Capacity de seneste år har udviklet for at trække udenlandske virksomheder, investeringer og specialiseret arbejdskraft til Greater Copenhagen.

Og blandt værdier som lykke, ligestilling, frihed, kreativitet, samarbejde, sikkerhed, bæredygtighed og plads til forskellighed er det den danske livsstil, som vækker nysgerrigheden hos flest udenlandske talenter og virksomheder. Næstflest vil gerne vide mere om den danske balance mellem job og fritid og dermed tid til familien.

”Vores brandingstrategi og digitale kampagner sigter mod at differentiere Greater Copenhagen og regionens styrkepositioner fra andre metropoler, så flere udenlandske virksomheder, investorer og talenter vælger at slå sig ned her. Og vi kan se, at vores tilgang med at fremhæve de skandinaviske værdier får både virksomheder og talenter i tale”

separator- Louise Juhl, marketingdirektør i Copenhagen Capacity.

9,4 millioner har set budskaber om Greater Copenhagen

I alt har 16 kampagner sikret, at 9,4 millioner mennesker har set budskaber om Greater Copenhagen gennem kanaler som Facebook, Twitter, LinkedIn og YouTube.

I målgruppen talenter har hele 64 procent interageret med et budskab, fx klikket sig videre til et kampagnesite eller afgivet deres e-mailadresse, og blandt virksomheder gælder det 44 procent.

Samfundsmæssig værdi for 470 millioner kroner

Kampagnerne har medvirket til, at udenlandske virksomheder har placeret sig i Greater Copenhagen, og inden for tre år forventer de at beskæftige 76 medarbejdere. Med afledte effekter vil virksomhedsplaceringerne skabe i alt 200 jobs og årligt bidrage til Greater Copenhagens værdiskabelse (BNP) med omkring 230 millioner kroner og bruttoskatteindtægter for cirka 80 millioner kroner eksklusiv selskabsskatter.*

De kampagner, der var rettet mod udenlandske talenter, har ført til, at 121 udenlandske specialister har fået job i virksomheder i Greater Copenhagen. Med afledte effekter giver det et årligt bidrag til Greater Copenhagens værdiskabelse (BNP) på omkring 240 millioner kroner.*

I alt et årligt bidrag til Greater Copenhagens værdiskabelse (BNP) på omkring 470 millioner kroner.

Den tredje bedst omtalte by i verden

Brandanalysen er ikke den eneste, der viser, at den danske hovedstad generelt forbindes med noget positivt, hvis man spørger udlandet.

Sidste år blev København den tredje bedst omtalte storby i verden i undersøgelsen City RepTrak 2018, som bureauet Reputation Institute har gennemført i G8-landene. Siden 2011 er den danske hovedstad gået ni pladser frem og er i undersøgelsen kun overgået af Tokyo og Sydney – og overhaler dermed alle andre europæiske storbyer.

Greater Copenhagen har verdens bedste brandingstrategi

Greater Copenhagen vandt i 2017 prisen ’Årets Bedste Brandingstrategi’ (Place Brand Strategy of the Year) ved City Nation Brand Awards 2017 i London.

Prisen, som var sponsoreret af New York Times, gik til Greater Copenhagen for kampagnekonceptet ’there is more to our happiness’, som med stor succes har lokket talenter og virksomheder til den dansk-svenske metropol.

I 2018 vandt Copenhagen Capacity desuden prisen for bedste brug af sociale medier (Best Use of Social Media) ved City Nation Brand Awards for at benytte Counter-Strike turneringen BLAST Pro Series til at lokke udenlandske it-udviklere til Greater Copenhagen.

Læs også: Greater Copenhagen har verdens bedste branding strategi

* Kilde: Copenhagen Capacity pba. Copenhagen Economics samt DI/DEA for talenters nettobidrag til offentlige finanser.