Global fintech-virksomhed åbner skandinavisk kontor i København

Mange danske iværksættere har svært ved at rejse investorkapital i de mellemste vækststadier. Det vil fintech-virksomheden Funderbeam lave om på med sin crowdfundingplatform, hvor almindelige danskere kan investere i nyopstartede virksomheder.

København har et interessant iværksættermiljø med et stærkt fokus på teknologi, og danskerne har tradition for at spare op og investere – primært gennem banker og pensionsselskaber.

Den cocktail åbner et marked for fintech-virksomheden Funderbeam, som ser et stort potentiale i Danmark for at finde små og store investorer, der vil skyde penge i opstartsvirksomheder.

”Vi vil gerne have flere danskere til at investere i startups. Ikke som et alternativ til din pensionsopsparing, for startups er højrisikoinvesteringer, men som en mulighed for at investere nogle frie midler i projekter, du selv tror på og vil støtte. Hvis du finder nogle gode virksomheder, spreder din vision og investerer i flere forskellige virksomheder ad gangen, kan det give et stærkt afkast på sigt.”

separator- Mads Emil Kvist Dalsgaard, CMO, Funderbeam

Styrker Københavns fintechmiljø

Funderbeams crowdfundingplatform fungerer som en minibørs, hvor opstartsvirksomheder kan rejse primær kapital hos private investorer, som efterfølgende kan handle med deres andele på gængse vilkår for udbud og efterspørgsel.

Den fundraising-model er blandt andet velkendt i Sverige, der har flere forskellige minibørser, fx Spotlight Stock Market og Aktietorget, og en aktiekultur, som gør det attraktivt for svenskerne at investere i små virksomheder.

”En af fintechmiljøets store udfordringer i København er adgangen til investorer. Mange danske startups rykker til udlandet, fordi det er der, pengene er. Derfor er Funderbeam en spiller, som kan være med til at styrke hele fintechøkosystemet i Greater Copenhagen”

separator- Anette Steenberg, direktør for investeringsfremme, Copenhagen Capacity

Her får vi de bedste talenter

Funderbeam har i dag hovedkontor i London og kontorer i Tallinn, Zagreb og Singapore – og tilføjer altså nu et skandinavisk kontor i København. Og det er ingen tilfældighed:

”København har talenter inden for design og kreative områder, som man ikke finder nogen andre steder. Og så er det langt fra bare varm luft, at Danmark igen og igen bliver kåret som et af de nemmeste steder at drive forretning – tingene fungerer bare her”

separator- Mads Emil Kvist Dalsgaard, CMO, Funderbeam

Assistance fra Copenhagen Capacity 

Funderbeam har fået hjælp af Copenhagen Capacity til at træffe beslutningen om at komme til København. Blandt andet gennem introduktion til netværk, nøglespillere og samarbejdspartnere i fintech-økosystemet, heriblandt Copenhagen FinTech, Copenhagen FinTech Lab og Finanstilsynet, og til relevante events i København fx Copenhagen FinTech Week, TechBBQ og Tech Festival.

Derudover har Copenhagen Capacity hjulpet med at skabe overblik over investorlandskabet i Danmark og sammenlignet det danske forretningsklima med andre landes på en række springende punkter, fx graden af digitalisering i samfundet.

”Copenhagen Capacity har været en enorm hjælp, lige fra vi begyndte at kigge på det skandinaviske marked til vi åbnede vores skandinaviske hovedkontor i København. Sammen med Copenhagen FinTech har de åbnet døre og skabt kontakter, som har været meget værdifulde for os – så vi vil helt sikkert anbefale andre virksomheder, der overvejer København, at gå igennem Copenhagen Capacity”

separator- Mads Emil Kvist Dalsgaard, CMO, Funderbeam