eSport-kampagne nomineret til mere international hæder

Online-udfordringen, Codenhagen Challenge, som Copenhagen Capacity udviklede til at lokke udenlandske it-udviklere til Greater Copenhagen, er igen nomineret ved en international prisuddeling. Denne gang er det World Media Awards i London, der har Codenhagen med i kapløbet om hele to priser.

Mangel på it-specialister er et stort og voksende problem i danske virksomheder. For at tiltrække udenlandske it-talenter til Greater Copenhagen – ved at få deres opmærksomhed på en helt ny måde –  indgik Copenhagen Capacity et samarbejde med RFRSH Entertainment, som hvert år holder Counter-Strike konkurrencen BLAST Pro Series i København.

Nomineret til to priser

Indsatsen har nu høstet en nominering i hele to kategorier; ’Brand & Media Partnership’ og ’Travel & Tourism’ ved World Media Awards 2019 i London, som præmierer de bedste eksempler på skarp indholdsdreven markedsføring på tværs af grænser og platforme.

Sidste år vandt Codenhagen Challenge prisen ’bedste brug af sociale medier’ ved City Nation Brand Awards 2018 i London, som hylder verdens bedste initiativer inden for destinations-branding.

”Vi er rigtig glade for nomineringen, som jo bakker op om vores strategi om, at man bliver nødt til at tænke kreativt for at tiltrække de talenter, hele verden kæmper om. Når vi samarbejder med et event som BLAST Pro Series, kan vi nå ud til et kæmpe internationalt publikum og derved opbygge et kendskab til Greater Copenhagen som Nordens førende teknologi-hub. Jeg ser derfor stor værdi i, at vi fremover samarbejder med lignende events”

separator- Louise Juhl, marketings- og kommunikationsdirektør i Copenhagen Capacity.

Læs også: kampagner skaber værdi for 470 millioner kroner

Kun for de teknisk begavede

BLAST Pro Series blev live-streamet på 12 sprog, sendt på tv-kanaler i 14 lande og set af op mod 10 millioner seere på verdensplan.

Under eventet blev seerne opfordret til at besøge kampagnesitet Codenhagen.io, hvor Copenhagen Capacity havde udviklet en konkurrence for de teknisk begavede; The Codenhagen Challenge. Her skulle de besøgende nemlig besvare gåder og fun-facts om livet i Greater Copenhagen ved hjælp af ledetråde, der var skrevet i kodesprog. Ud over at brande Greater Copenhagen, så tillod konkurrencen derved Copenhagen Capacity at screene kandidater med de helt rigtige it-evner.


Over 3000 udenlandske it-udviklere kiggede på danske job

Målet var som sagt at tiltrække it- og softwareudviklere til Greater Copenhagen og at styrke Greater Copenhagens brand, så udviklere også i fremtiden tænker på Danmark som et fedt sted at arbejde. Og det lykkedes:

  • 4,1 millioner er blevet eksponeret for codenhagen.io gennem BLAST Pro Series og sociale medier.
  • 3.246 klikkede sig videre til de jobs, der blev synliggjort gennem codenhagen.io.

Den hidtil største indsats 

Codenhagen.io var en del af Copenhagen Capacitys hidtil største indsats for at tiltrække techtalenter, hvor danske og svenske it-, spil- og softwarevirksomheder deltager for at markedsføre ledige job.

Resultater fra den første del af kampagneindsatsen viser, at knap 1500 it-udviklere har ansøgt de jobs, der blev markedsført gennem kampagnen – og at 31 af dem har skrevet kontrakt med de danske virksomheder.

Det svarer til en samfundsmæssig gevinst på minimum 22 millioner kroner, da en udenlandsk højtuddannet medarbejder uden familie i gennemsnit bidrager med 720.000 kroner til de offentlige kasser, og medfølger der en familie, bidrager en udenlandsk højtuddannet med cirka 2,2 millioner kroner om året.

Præmieret for bedste brandingstrategi

Greater Copenhagen vandt sidste år prisen ’Årets Bedste Brandingstrategi’ (Place Brand Strategy of the Year) ved City Nation Brand Awards 2017.

Prisen, som var sponsoreret af New York Times, gik til Greater Copenhagen for kampagnekonceptet ’there is more to our happiness’, som med stor succes har lokket talenter og virksomheder til den dansk-svenske metropol.

Læs også: Greater Copenhagen har verdens bedste branding strategi