Kinesisk medicinalgigant åbner europæisk hovedkontor i Greater Copenhagen

Miljøbevidsthed og kvalitet kan sagtens være synonym med Kina – det vil én af Kinas ti største medicinalvirksomheder nu bevise med sit europæiske hovedkontor i Greater Copenhagen.

 

I 1973 blev virksomheden Zhejiang Jiuzhou Pharmaceuticals stiftet i Kina. Under navnet Raybow Pharma rykker virksomhedens CDMO afdeling nu til Danmark, hvor de med hjælp fra Copenhagen Capacity har valgt at åbne sit europæiske hovedkontor med fokus på kemisk forskning, udvikling og produktion. 

Danmark har et internationalt ry for sin kvalitetsbevidsthed, hvilket harmonerer med Raybow Pharma, hvor vi opererer efter de højeste krav til både sikkerhed og miljøvenlighed. I Medicon Valley mener vi derfor også, at Raybow Pharma kan tilbyde en eftertragtet service til de europæiske biotek- og farmavirksomheder

separator- Peter Halkjær-Knudsen, vice præsident i Raybow Pharma

Raybow Pharma kan styrke Medicon Valley

Beslutningen om at placere sit hovedkontor i Danmark er skubbet på vej af Copenhagen Capacity, der har introduceret Raybow Pharma til Medicon Valley og stakeholders i regionen: 

Asiatiske virksomheder rummer et godt og stort potentiale. Der er stor kapital og investerings-lyst blandt mange kinesiske firmaer, og mange japanske firmaer er meget interesseret i at samarbejde med vore dygtige forskere og biotek-firmaer for at finde fælles løsninger, på nogle af de medicinske udfordringer, vi står overfor.

separator- Claus Lønborg, adm, direktør i Copenhagen Capacity til nyhedsmediet medwatch

Assistance fra Copenhagen Capacity

Greater Copenhagens life science-miljø, gode logistik og lette adgang til selskabets europæiske markeder, var blandt de afgørende faktorer, der fik den  Zhejiang Jiuzhou Pharmaceuticals til at vælge Greater Copenhagen som base for selskabets nye europæiske CDMO-hovedkontor. 

Copenhagen Capacity hjalp derudover Raybow Pharma med gode argumenter og benchmark analyser for at vælge den danske life-science klynge fremfor de øvrige klynger i Europa, der også var i spil til at huse det europæiske hovedkontor. Og det er en assistance Raybow Pharma har værdsat: 

Vi har i høj grad værdsat den assistance, vi har fået fra Copenhagen Capacity. Medicon Valley er en stærk klynge og vi glæder os til at blive en aktiv spiller, der kan styrke klyngen yderligere

separator- Peter Halkjær-Knudsen, vice præsident i Raybow Pharma

Raybow Pharma har allerede registreret deres danske adresse i Hørshom, hvor det europæiske hovedkvarter bliver ledet af danske Peter Halkjær-Knudsen, der har arbejdet i over 10 år i kinesiske virksomheder.