Japansk medicinalgigant åbner nordisk hovedkontor i Greater Copenhagen

Med mere end 15.000 ansatte i over 20 lande er Daiichi Sankyo den største medicinalvirksomhed i Japan. Norden er nu næste skridt for den globale virksomhed, der med hjælp fra Copenhagen Capacity, har valgt at åbne sit nordiske hovedkontor i København.

 

Cancerforskning blev i 2017 kortlagt som én af Greater Copenhagens 12 forskningsmæssige styrker, der har potentiale til at tiltrække verdens førende virksomheder og investorer.

Og det er netop tilfældet nu, hvor Japanske Daiichi Sankyo har offentliggjort, at København skal lægge jord til virksomhedens nordiske hovedkontor, hvorfra virksomheden vil udvikle nye behandlinger til nogle af de 14 mio. mennesker, der hvert år diagnosernes med kræft.

De nordiske lande er et centralt marked for kræftbehandlinger, og at være tilstede her er en milepæl i udviklingen af Daiichi Sankyos kræftforretning

separator- Patrik Grandits, chef for kommercielle aktiviteter i Daiichi Sankyos Europæriske kræftdivision til medwatch

Introduktion til Medicon Valley

Virksomheden har truffet sin beslutning på baggrund af Copenhagen Capacitys introduktion til Greater Copenhagens styrker inden for forskning og kræftbehandling.

Copenhagen Capcaity har derudover introduceret Daiichi Sankyo til Medicon Valley, hvor Daiichi Sankyo kan finde potentielle samarbejdspartnere blandt klyngens 12 universiteter, 32 hospitaler og mere end 300 biotechvirksomheder.

At vi har kunne tiltrække en global medicinalvirksomhed som Daiichi Sankyo beviser, at Medicon Valley er en væsentlig kilde til vækst. Daiichi Sankyo kommer både til at styrke klyngens økosystem - ligesom virksomheden bidrager med ny viden og indsigt, der kan rykke på Danmarks allerede stærke position inden for cancerforskning.

separator- Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity

Fra sit hovedkontor i København vil Daiichi Sankyo åbne mindre afdelinger i både Sverige, Norge, Finland og de baltiske lande.

Til at stå i spidsen for den nordiske afdeling har Daiichi Sankyo valgt Patrik Grandits, der også er chef for selskabets europæiske kræftsdivision.

Læs mere om nyheden hos MedWatch: