Internationalt danskernetværk kan blive en guldgrube for Danmark

En række topfolk fra dansk erhvervsliv sætter sig nu sammen for at undersøge, hvordan de 250.000 danskere, der er bosat i udlandet, kan bidrage målrettet til at promovere Danmark og tiltrække udenlandske investeringer, turister og specialiseret arbejdskraft.

 
Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Copenhagen Capacity, da den nye taskforce blev lanceret. Tv: adm. direktør i Copenhagen Capacity Claus Lønbog. ​Th: Formand for Carlsberg og Carlsbergfonden Flemming Besenbacher. 

Der bor omkring en kvart million danskere i udlandet. Og en undersøgelse viser, at 8 ud af 10 udlandsdanskere er motiverede for aktivt at promovere deres fædreland internationalt og på den måde bidrage til en positiv vækst og udvikling for Danmark.

Copenhagen Capacity lancerede derfor i dag – sammen med Udenrigsministeriet og Danes Worldwide – en særlig taskforce med sværvægtere fra dansk forskning og erhvervsliv, der skal se på, hvordan Danmark kan styrke båndet til danskere i udlandet og drage nytte af deres internationale netværk. Initiativet blev præsenteret af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Taskforcen har i alt 18 medlemmer, der bl.a. tæller adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen og adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup. 

Besenbacher: Vi skal udnytte det store potentiale

Flemming Besenbacher, der til dagligt er bestyrelsesformand for Carlsberg og Carlsbergfondet, er valgt som formand for den nye taskforce. Han ser et stort potentiale i Danmarks internationale netværk.

Der er et stort og uudnyttet potentiale for Danmark i de mange danskere, der bor og arbejder over hele verden. I taskforcen vil vi søge inspiration hos lande som Irland og Australien, der med succes har skabt en national strategi for samarbejdet med deres landsmænd, som bor og arbejder udenlands. Taskforcen vil se på, hvordan vi konkret kan skabe et stærkere og mere struktureret bånd til vores udlandsdanskere, der gerne vil være med til at åbne døre for Danmark

separator- Bestyrelsesformand i Carlsberg og Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher

Goodwill-ambassadør: Vi er en guldgrube for Danmark

Ideen til projektet er opstået i netværket ”Goodwill Ambassadors”, der drives af Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen, og er et af de få eksisterende organiserede samarbejder med danskere i udlandet.

Netværket består af 60 højtstående danske erhvervsfolk i udlandet, som på frivillig basis bruger deres netværk og erfaringer til at promovere Danmark, hvor de arbejder. En af dem er Lars Himmer, der til daglig leder bilgiganten Volkswagen i Rusland:

En stor del af os danskere, der bor og arbejder i udlandet, er en guldgrube for Danmark. Ikke nok med, at vi kan åbne døre for små og mellemstore virksomheder, så er vi også vigtige repræsentanter for Danmark. Det glæder mig derfor, at man nu ser på, hvordan vi i højere grad kan tænkes ind i en national strategi, der både kommer os og Danmark til gode

separator- Lars Himmer, leder i Volkswagen Rusland

Taskforcen fremlægger sine anbefalinger i første kvartal af 2019.

KONTAKTINFORMATION

  • Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity, tlf. 24 98 16 16
  • Flemming Besenbacher, formand for taskforcen, tlf. 23 38 22 04
  • Steen Hommel, direktør i Invest in Denmark, Udenrigsministeriet, tlf. 33 92 02 71
  • Anne Marie Dalgaard, generalsekretær i Danes Woldwide, tlf. 33 32 09 13

Øvrige henvendelser rettes til presseansvarlig Bjarke Bille Hal, Copenhagen Capacity, tlf. 42 61 42 66.