Greater Copenhagen er europamestre i at tiltrække investeringer

Financial Times har kåret Greater Copenhagen til Europas bedste, når det handler om at tiltrække udenlandske investeringer. Bag strategien står Copenhagen Capacity.

København kan mange ting. Men sammen med de øvrige kommuner i Region Hovedstaden, Sjælland og Skåne, kan man så meget mere. Det har Greater Copenhagen-samarbejdet nu fået selveste Financial Times’ ord for. Financial Times har nemlig tildelt Greater Copenhagen prisen for ”Best FDI strategy” (Foreign Direct Investment) blandt alle mellemstore regioner i Europa.

Denne pris er endnu et bevis på, at vores strategi for Greater Copenhagen-samarbejdet virker: At alle kommuner – fra Kalundborg til København – står stærkere, når vi forener vores styrker på tværs af regioner, kommuner og landegrænser. Det er en kæmpe anerkendelse af alle de aktører, der er gået sammen for at sætte Greater Copenhagen på verdenskortet og gøre Greater Copenhagen til en af Europas førende erhvervsmetropoler.

separator- Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity

Priser til Greater Copenhagen

Udover prisen for bedste FDI strategi, så tildeler Financial Times Greater Copenhagen følgende priser:

  • Top 10 Nothern regions
  • Top 10 Midsized regions
  • Top 25 overall European regions
  • Top 10 Midsized regions - best for connectivity
  • Top 10 Midsized regions - best for human capital and lifestyle
  • Top 10 Midsized regions - best for economic potential
  • Top 10 Midsized regions - best for business and friendliness

12 forskningsmæssige styrkepositioner

Greater Copenhagen vinder priserne på baggrund af Copenhagen Capacitys indstilling til Financial Times, hvor der blandt andet lægges vægt på Copenhagen Capacitys arbejde med at samle relevante aktører i stærke netværk.

Under overskriften ”Science to Business” samlede Copenhagen Capacity eksempelvis en række centrale aktører, der i 2017 udviklede rapporten “Research Strengths of Greater Copenhagen with investment prospects”. Rapporten identificerer og beskriver de 12 forskningsmæssige styrkepositioner, hvor Greater Copenhagen har størst potentiale til at tiltrække verdens førende forskere, talenter, virksomheder og investorer.

Læs mere om de 12 styrkepositioner her: Det skal Greater Copenhagen leve af i fremtiden

Digital markedsføring

Indstillingen lægger også vægt på Copenhagen Capacitys digitale platform, der blev lanceret i foråret 2016. Samlet set er de første tre kampagner set af over 36 millioner mennesker på verdensplan, hvilket har skabt stor opmærksomhed om Greater Copenhagen-brandet.

Mens den første kampagne, der markedsførte åbne jobs i gaming-industrien sikrede 498 ansøgninger til 40 stillinger; så tiltrak den efterfølgende fintech-kampagne 945 ansøgninger til 36 stillinger.

Læs mere om den digitale platform her: Greater Copenhagen har verdens bedste branding strategi

Formand for Greater Copenhagen begejstret

Prisen vækker også stor glæde hos Heino Knudsen (S), der er formand for Greater Copenhagens bestyrelse og regionsrådsformand i Region Sjælland:

Jeg er rigtigt stolt over, at vi bliver hædret af Financial Times. Det bekræfter, at det er rigtigt at samle kræfterne i samarbejdet. Vi har skabt en digital markedsføringsplatform, som i øvrigt har rigtigt mange besøgende, og den har i den grad hjulpet med til at tiltrække talenter og virksomheder. Den indeholder hele den fortælling, der er skabt omkring Greater Copenhagen

separator- Heino Knudsen

Berlingske om prisen:

Læs mere om kåringen

Læs mere om fdi-prisen på hjemmesiden: www.fdiintelligence.com.