Europas største forskningsorganisation indgår samarbejde med BLOXHUB og åbner kontor i København

Hvad skal der til for at tiltrække Europas største forskningsorganisation til København? Bæredygtig byudvikling har vist sig at være svaret for Copenhagen Capacity, der i en årrække har forsøgt at få den tyske forskningsgigant Fraunhofer til København. Efter en introduktion til det danske netværk BLOXHUB er det endelig lykkedes.


Foto Camilla Stephan: Torben Klitgaard, hubdirektør hos BLOXHUB

Fremtidens byer var temaet, da den tyske forskningsgigant Fraunhofer over sommeren fløj til København for at deltage i en tre dages konference afholdt i Københavns nye arkitektoniske samlingspunkt BLOX.

Fraunhofer, der hvert år bruger 2,3 milliarder Euro i at forske i alt fra kommunikation til energi, har nemlig fået øjnene op for København som rollemodel for fremtidens smarte og bæredygtige byer.

Og det er i denne forbindelse, at Fraunhofer i juni underskrev en MOU med det danske netværk BLOXHUB, der samler førende nordiske og internationale aktører inden for arkitektur, ingeniør og byudvikling. Samarbejdsaftalen træder nu officielt i kraft. 

Vi ser frem til at samarbejde med BLOXHUB. Netværket giver os en unik adgang til Københavns stærke økosystem inden for smarte og bæredygtige løsninger. Og vi håber, at vi med BLOXHUB kan få endnu flere byer og startups involveret, så vi kan samles om nye byprojekter og om ny EU-finansiering. Ved at samarbejde på tværs af lande og byer er vores overordnet mål, at vi kan bidrage til at gøre fremtidens byer mere beboelige, robuste og bæredygtige.

separator- Alanus Radecki, leder af Urban Governance Innovation, hos Fraunhofer

Fælles mål om fremtidens byer

Samarbejdsaftalen er et løfte om viden- og erfaringsudveksling mellem Fraunhofer og BLOXHUB, der begge arbejder mod det samme mål:

Fraunhofer skabte i 2012 initativet ”Morgenstadt”, der samler private og offentlige partnere om fælles forskning, der kan sikre en bæredygtig udvikling inden for områder som bygninger, trafik, vandforsyning og energi.

Ligeledes blev den danske innovationshub BLOXHUB stiftet i 2016 af Realdania, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune med målet om at skabe en nordisk platform for bæredygtige byløsninger, samt en indgang for internationale virksomheder på jagt efter danske og nordiske løsninger.

For at styrke samarbejdet, åbner Fraunhofer inden for det næste år kontor i BLOXHUB.

Samarbejdet er med til at cementere både forskning og evidensbaserede løsninger som et meget vigtigt fokusområde i BLOXHUB. Vi sørger for, at videnskab og erhverv samarbejder og videndeler, fordi vi ved, at det i sidste ende skaber bedre resultater og løsninger.

separator- Torben Klitgaard, hubdirektør hos BLOXHUB

Fraunhofer kan styrke København

Det var den investeringsfremmende organisation Copenhagen Capacity, der i 2017 introducerede Fraunhofer til BLOXHUB med målet om at tiltrække den tyske forskningsorganisation til København. Og de ser et stort potentiale i, at Fraunhofer nu starter samarbejde med BLOXHUB. 

Som Europas største forskningsorganisation er Fraunhofer en magnet for forskere og specialister fra hele verden. Vi er derfor begejstrede for, at Fraunhofer nu er repræsenteret i København, hvor de som del af BLOXHUB kan bidrage med et enestående forskningsperspektiv og internationalt netværk, der kan styrke Danmarks position som centrum for smarte og bæredygtige løsninger

separator- Anette Steenberg, investeringsdirektør i Copenhagen Capacity

FAKTA: 

  • Fraunhofer er med over 25.000 medarbejdere den største forskningsorganisation i Europa. Fraunhofer bruger hvert år 2,3 milliarder Euro på anvendt forskning inden for områder som sundhed, sikkerhed, kommunikation, energi og miljø. Læs mere,

  • BLOXHUB blev stiftet i 2016 af Realdania, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune. Med godt 160 medlemsvirksomheder, heriblandt Gehl Arkitekter, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center, COWI og Alexandra Instituttet, er BLOXHUB en nordisk platform for løsninger til fremtidens byer globalt og samtidig en indgang til de danske og nordiske markeder for internationale virksomheder. Læs mere.

  • Copenhagen Capacity er Greater Copenhagens organisation for investeringsfremme og regional udvikling. Organisationens opgave er at tiltrække udenlandske virksomheder, investeringer og højtuddannet arbejdskraft til Greater Copenhagen med det formål at skabe job, vækst og udvikling i regionen. Læs mere.