Eksperter i kunstig intelligens kom til København under Distortion

Hvad sker der, når man kombinerer Distortions populære gadefester og kunstig intelligens? Det undersøgte vi, da vi med Wonderful Copenhagen tiltrak en række internationale AI-eksperter til København.

Seks internationale AI-virksomheder fløj til København for at deltage i konkurrencen, der krævede fordybelse ved computeren.

Kan kunstig intelligens forbedre sikkerhed og brugeroplevelse ved en stor festival som Distortion? Det spørgsmål stillede vi sammen med Wonderful Copenhagen, da vi den 4.-5. juni afholdte det fælles event ’CopenhAIgen Week’.

Her havde seks internationale AI-virksomheder fløjet deres medarbejdere til København for at deltage i et 48-timers såkaldt hackathon, hvor virksomhederne på baggrund af mobilitetsdata fra årets festival skulle konkurrere om at finde den bedste løsning, der på intelligent vis kan give turister og gæster beskeder om bl.a. sikkerhed under større events i København.

Som det mest digitaliserede land i EU, så kan Danmark med de rette talenter og virksomheder blive verdensførende inden for kunstig intelligens. Med CopenhAIgen Week har vi i samarbejde med Wonderful Copenhagen stablet et anderledes og innovativt projekt på benene, der demonstrerer over for de eftertragtede eksperter, hvad København har at byde på - både på et teknologisk plan, men også på et kulturelt plan, hvor Distortion symboliserer byens energi, mod og kreativitet

separator-Claus Lønborg, adm. direktør hos Copenhagen Capacity

 CopenhAIgen Week stillede to usædvanligt store, anonymiserede mobilitetsdatasæt (fra hhv. Wonderful Copenhagens oplevelseskort og fra Distortion) til rådighed for de inviterede internationale eksperter.

Eksperterne inkluderede såvel data- og neuroscientists, samt programmører, der havde rejst hele vejen fra blandet andet Singapore og Silicon Valley for at deltage i eventet i København.

Ungt team fra globalt AI-firma vinder konkurrence


Vinderholdet fra Capgemini

Det globale it-konsulentfirma Capgimini var repræsenteret af to unge data-scientist – Mia Carina Mayer og Young-Whee Lee, der endte med at løbe med sejren.

Ved CopenhAIgen Hackaton fik vi muligheden for at konkurrere med en række internationale eksperter inden for kunstig intelligens. En oplevelse vi ellers ikke ville have haft – Og så i fantastiske København, der på fineste vis støtter og plejer det danske AI-miljø

separator-Mia Carina Mayer fra Capgemini

Sammen præsenterede de en løsning, der illustrerer, hvordan man kan videreudvikle Wonderful Copenhagens App ”Copenhagen Card”, så brugerne får automatiserede push-beskeder baseret på deres interesser kombineret med data om blandt andet vejrforhold, popularitet, nærhed og menneskemylder.

Udover at vinde konkurrencen foran et panel bestående af Danmarks AI-scene og AI-konkurrenter fra hele verden, så har Capgemini vundet en måneds gratis kontorophold ved det danske center for anvendt kunstig intelligens, samt muligheden for at præsentere sin løsning over for Wonderful Copenhagens partnere.

Fakta

  •  Virksomhederne Product ML, Sony, Qumodo, Capgemini, Third Space Auto og Domo Green deltog alle i eventet, der blev afholdt i KLUB i hjertet af København