Danmarks største esport-finale skal tiltrække it-talenter til København

Når seks af verdens bedste Counter-Strike-hold mødes i finalen, BLAST Pro Series, i Royal Arena den 3. november, sker det med 12.000 publikum og omkring 10 millioner onlineseere i 78 lande. Det vil Copenhagen Capacity og 15 danske virksomheder udnytte til at gøre reklame for København som it-arbejdsplads – for der skal ekstraordinære metoder til at nå de eftertragtede it-talenter.

Når København på lørdag bliver vært for den populære esports-konkurrence Counter-Strike finalen BLAST Pro Series, er det ikke kun underholdning i verdensklasse. Det er også en uvurderlig mulighed for at gøre verdens bedste it-talenter opmærksomme på, at mange danske virksomheder har ledige job, mener organisationen Copenhagen Capacity, som derfor tager kreative metoder i brug.

Under eventet bliver seerne opfordret til at besøge kampagnesitet Codenhagen.io og deltage i en konkurrence, der kræver mere end almindelig it-snilde. De besøgende skal nemlig besvare gåder om livet i Greater Copenhagen ved hjælp af ledetråde skrevet i kodesprog.

”Hele verden kæmper om de bedste it-talenter, og vi må tænke anderledes for at få dem i tale og gøre opmærksom på, hvad vi kan tilbyde dem i Danmark. Derfor har vi sammen med danske og udenlandske spiludviklere i Greater Copenhagen lavet en masse små videoer i communityets eget kodesprog, som kun de bedste kan knække. Dermed bruger vi en meget troværdig stemme til at markedsføre Greater Copenhagen som Nordens førende teknologi-hub”

separator- Louise Juhl, marketing- og kommunikationsdirektør i Copenhagen Capacity.

It-branchen bakker op

Hele 50 % af alle danske virksomheder oplevede problemer med at rekruttere it-specialister i 2016. Kampagnesitet Codenhagen.io er derfor en del af en større kampagne, der skal tiltrække it-udviklere.

En af de 15 virksomheder, der markedsfører ledige job gennem indsatsen, er Unity Technologies, som startede i København i 2004, og i dag har kontorer 27 steder i verden.

”Dygtige it-udviklere kan vælge og vrage, hvor de vil arbejde. Det mærker vi også hos Unity. Derfor er det helt rigtigt set, at vi ikke bare skal markedsføre spændende jobmuligheder, men også alt det rundt omkring jobbet, og gennem nogle helt anderledes og nye kanaler som Blast Pro”

separator- Anders Kierkebye Johansen, HR Director i Unity Technologies.

Han bakkes op af vækst- og spilvirksomheden SYBO, som udvikler spillet Subway Surfers.

”Det er vigtigt for digitale virksomheder som SYBO at få fat i de bedste it-udviklere. Der er bare vanvittig stor rift om dem, så derfor må vi gå nye veje for at rekruttere. BLAST Pro Series når ud til omkring 10 millioner seere på verdensplan, heriblandt højt kvalificerede udviklere – så det er en stærk kanal at bruge”

separator- Mathias Nørvig, CEO hos SYBO.

Nomineret til pris for bedste brug af sociale medier

Sidste år resulterede markedsføringsindsatsen i, at 31 ledige it-stillinger hos virksomheder i Greater Copenhagen blev besat.

Og Copenhagen Capacitys kampagnesite Codenhagen.io har netop høstet en nominering i kategorien ’bedste brug af sociale medier’ ved City Nation Brand Awards 2018 i London, som hylder verdens bedste initiativer inden for destinations-branding.

”Den kreative indsats, vi og Copenhagen Capacity satte i søen op til og under turneringen i København sidste år, opnåede resultater, som alle kan og bør være stolte af. Kampagnen viser lidt af esportens potentiale i forhold til at engagere en målgruppe, der ellers er svært tilgængelig. Vi glæder os til at fortsætte og forhåbentlig øge samarbejdet med Copenhagen Capacity – og alle andre, der ser muligheder i at udnytte den massive værdi, BLAST Pro Series og lignende globale events kan tilføre virksomheder og det danske samfund, hvis man gør det rigtigt”

separator- Steen Laursen, VP of Communications & Brand i RFRSH Entertainment.