Global markedsføring af danske jobs virker

Med virksomheder som Novo Nordisk, 3Shape, Oticon og Cobham Satcom, har Copenhagen Capacity siden 2016 udviklet en række internationale kampagner, der markedsfører Greater Copenhagen og Danmark som en oplagt karrieredestination. Resultatet? Copenhagen Capacity tiltrækker som aldrig før eftertragtede kandidater til danske jobs og når sit mål for 2018 et halvt år før tid.

 

Hvordan får man en programmør fra Austin til at bide mærke i et jobopslag fra en ukendt it-virksomhed i Allerød? Det har Copenhagen Capacity fundet svaret på: Vi har siden 2016 samlet små og store virksomheder i fælles talenttiltrækningskampagner, der er nået ud til millioner af kandidater verden over. 

Unity Technologies, Sybo games og Boozt.com deltog eksempelvis i den seneste kampagne, der udover at markedsføre de enkelte virksomheder, fremviste Greater Copenhagens fremadstormende tech-industri. Og det er en strategi, der har båret frugt. 

Gennem vores digitale kampagner har vi opbygget en talentpulje med over 5.000 udenlandske specialister, som vi holder varme gennem spændende events og relevante jobforslag. Således har vi allerede nået vores mål for 2018 om at tiltrække 200 udenlandske specialister til jobs, hvor talentpuljen simpelthen er for lille i Danmark. Vi glæder os nu til at skalere vores indsats, så vi kan hjælpe endnu flere virksomheder tiltrække den arbejdskraft, der skal til for at indfri deres vækstpotentiale

separator-Nikolaj Lubanski, direktør for talenttiltrækning i Copenhagen Capacity

Har Copenhagen Capacity den kandidat, du leder efter?

Copenhagen Capacitys talentpulje er kendetegnet ved at:

  • Alle 5.000 kandidater aktivt har tilmeldt sig Greater Copenhagens karriereportal, hvilket signalerer en stærk vilje til at starte job i Greater Copenhagen.  
  • 50 procent af kandidaterne arbejder inden for it, teknologi, eller som ingeniør med minimum 3-5 års erfaring. 
  • De fleste kandidater bor i enten EU, Asien eller Nord- og Sydamerika. 

Kunstig intelligens sikrer det bedste match 

Copenhagen Capacity har for nyligt anskaffet et system, der bruger kunstig intelligens til at sikre, at alle udenlandske kandidater får øjeblikkelig besked, når deres kvalifikationer og jobønsker matcher en åben stilling blandt de danske virksomheder, der bruger Copenhagen Capacitys karriereportal.  

Brugen af kunstig intelligens sikrer, at kandidater og virksomheder kun bliver præsenteret for hinanden, hvis der er et match på minimum 75 procent.

Læs mere: Sådan sikrer kunstig intelligens det bedste match  

Vil du være del af Copenhagen Capacitys nye tech-kampagne? 

12 virksomheder har allerede sagt ja til at deltage i Copenhagen Capcaitys næste tech-kampagne, hvor der fortsat er få ledige pladser. Alle de virksomheder, der deltager bliver garanteret, at deres jobopslag bliver set af mere end 150.000 internationale tech-kandidater, og at de som minimum modtager 2-10 relevante kandidater per jobopslag. 

Kontakt Dan Rosenberg,  dro@copcap.com, +45 60851860 eller Merete Sandager, msa@copcap.com, +45 26922127 for at høre mere om tilbuddet.

Du kan også læse mere om kampagnen her.