Dette skal Greater Copenhagen leve af i fremtiden

Medicin, fødevarer, big data, lyd, kvanteteknologi og bioenergi. Greater Copenhagen er forskningsmæssigt i verdenseliten indenfor en række områder, der har potentiale til at tiltrække kæmpeinvesteringer og virksomheder fra hele verden, viser en ny analyse.

Greater Copenhagen er mere end hygge, gode skandinaviske tv-serier og tusinder af cyklister. 

Det er også forskning i verdensklasse. Senest har Microsoft annonceret et samarbejde om at bygge verdens første kvantecomputer i samarbejde med forskere ved Niels Bohr-instituttet, og medicinalgiganten Bristol Myers Squibb har investeret over 13 milliarder kroner i forskning og biotek i København siden 2014.

En ny analyse afdækker nu de områder, hvor Greater Copenhagen-regionen har særligt stærke forskningsmæssige styrker med investeringspotentiale.

Den peger særligt på fødevarer og fermentering, medicinsk forskning, akustik og ultralyd, social big data, kvanteteknologi og bioenergi. Og netop forskning i verdensklasse skal være med til at positionere Greater Copenhagen i forhold til de metropolregioner, hovedstadsområdet er i skarp konkurrence med.

Forskning der kan tiltrække investeringer og arbejdspladser

”København er en af verdens bedste byer på en række områder. Men det er også en lille by i global sammenhæng. Vi er i tæt konkurrence med metropoler som Hamborg, Amsterdam og Stockholm om at tiltrække globale talenter, virksomheder og investeringer, og det er afgørende, at vi markedsfører os som en samlet region med fire millioner indbyggere, og ikke mindst at vi kender vores styrker og fortæller om dem internationalt”,  siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Det er Region Hovedstaden, der i Greater Copenhagen-samarbejdet med Copenhagen Capacity, CBS, DTU, Copenhagen Science City, Københavns kommune, Lyngby-Taarbæk Vidensby og Frederiksberg Kommune har fået udarbejdet analysen. 

De udpegede styrkepositioner er langt fra de eneste, hvor København er i verdensklasse, men de skiller sig ud ved også at have potentiale til at tiltrække investeringer fra udenlandske virksomheder med internationale samarbejder og lokale arbejdspladser til følge.

Tag med på rundtur i Copenhagen Science City

Copenhagen Science City er en af Greater Copenhagens vidensbyer, der forsøger at gøre for København og Danmark, hvad Silicon Valley har gjort for USA.

TV2 har besøgt vidensbyen, og i indslaget viser Københavns Universitets prorektor for forskning, Thomas Bjørnholm, rundt i flere af de topmoderne forskningsfaciliteter, som er ved at gøre vidensbyen til en international forskermagnet inden for blandt andet naturvidenskab, farmaci og sundhedsforskning. Med tæt på 200.000 nye kvadratmeter bygninger bliver vidensbyen et af verdens mest tidssvarende forskningsmiljøer.

Se indslaget på TV2 Lorry.

Vil du vide mere om de 12 forskningsområder?

Læs mere om analysen og de 12 forskningsområder her og om Greater Copenhagens fokus på forskning her.