Danske job skabte kø i Boston

Talentfulde kandidater inden for it, biotek og ingeniørområdet stod i kø til de danske job på Danmarks stand på karrieremessen på MIT i Boston.

120 forskerstillinger hos DTU og KU og mere end 1.000 ledige job hos danske virksomheder.

Sådan lød tilbuddet, da Københavns Universitet (KU), Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Work in Denmark, Dansk Industri og Copenhagen Capacity præsenterede fælles stand på karrieremessen European Career Days på MIT, Massachusetts’ Institute of Technology, i Boston lørdag den 25. februar.

Det er tredje gang, Copenhagen Capacity repræsenterede Danmark på messen, som er Nordamerikas største karrieremesse med fokus på jobmuligheder i Europa. I år var Dansk Industri og Work in Denmark inviteret med som partnere for at stå endnu stærkere på messen, som årligt tiltrækker mere end 3.000 studerende og alumni fra områdets topuniversiteter.

Læs mere om sidste års tur til MIT her.

Facebook-kampagne skabte interesse på forhånd

”Der er virkelig hård konkurrence om de bedste kandidater. I år startede vi derfor dialogen på forhånd med relevante kandidater, der ikke nødvendigvis havde planlagt at deltage på messen. Gennem en kampagne på Facebook fortalte vi studerende og erfarne kandidater inden for biotek, it og ingeniørfaget, at de kunne møde os på messen – og hvis de ikke kunne komme, fik de mulighed for at tilmelde sig vores nyheder om job og karrieremuligheder i Danmark”,  fortæller Merete Sandager, Senior Talent Attraction Manager, Copenhagen Capacity.

Den digitale indsats og tilbuddet om at tilmelde sig jobnyheder på messen har resulteret i, at mere end 250 kandidater fra Boston-området – primært STEM-profiler - nu abonnerer på at høre mere om jobmuligheder i Danmark.

”Danmark har hele pakken”

Hør mere om, hvad kandidaterne sagde om muligheden for at bo og arbejde i Danmark:


Nu venter jobinterviews og cv-matchmaking

En lang række af de kandidater, der besøgte den danske stand, behøvede imidlertid ikke megen betænkningstid. Der er allerede nu ved at blive skabt kontakter mellem egnede kandidater og danske virksomheder. Og i den næste tid vil de kvalificerede kandidater, der har uploadet deres cv i Work in Denmark og Copenhagen Capacity’s talentdatabaser, blive matchet med virksomheder i Danmark på jagt efter deres profiler.

”Interessen for den danske stand var stor. De unge kom fra mange forskellige lande og stod i kø for at høre om danske virksomheder, det danske arbejdsmarked og livet i Danmark. Det har været meget positivt og udbytterigt, og jeg håber, det fører til at de mange dygtige unge mennesker vælger Danmark og danske virksomheder”, siger Linda Duncan Wendelboe, chef for DI Global Talent.

Også Work in Denmark melder positivt tilbage.

”Langt størstedelen af dem, vi talte med på messen, havde de profiler, danske virksomheder leder efter. Vi ser derfor gode muligheder for at matche kandidaterne med de ledige danske jobs”, siger Kirsten Thomsen, direktør i Work in Denmark.

Stærkt felt af forskerkandidater

Hos både Københavns Universitet og Danmarks Teknologiske Universitet var tilfredsheden stor med de kandidater, som mødte op for at høre mere om forskermulighederne på de to universiteter.

”På messen i Boston møder vi mange relevante profiler i forhold til forskningsområderne på Københavns Universitet. Der er et stærkt felt af kandidater i Boston-området, og det virker derfor ekstra godt og professionelt, at vi er en række danske universiteter og organisationer, der samlet kan favne de mange henvendelser vi får derovre”, siger Mark de Vos, Senior International Mobility Consultant ved International Staff Mobility, Københavns Universitet.

Dawid Sebastian Andersen,  Recruitment Specialist på DTU, er helt enig. “Det var en velorganiseret og velbesøgt karrieremesse med kandidater med meget høj fagligt niveau. Det var en særdeles god oplevelse”.