Tysk it-gigant åbner nordisk hovedkontor i København

København var oppe mod en række skandinaviske byer, da den globale, tyske it-virksomhed, tts, skulle vælge base for sit nordiske hovedkontor. Den danske hovedstad vandt, fordi det er enkelt at starte virksomhed og ansætte medarbejdere i Danmark, som – ifølge direktøren på det nye kontor i København – også er et sted, hvor virksomheder og familier kan trives.

Richard dos Santos er for nylig flyttet til København fra Sydafrika med sin kone og to børn for at stå i spidsen for it-virksomheden tts’ nye nordiske hovedkontor.

I København er målet at øge kredsen af kunder og partnere i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

”Vi overvejede forskellige placeringer, inklusive Stockholm, hvor mange af vores nordiske kunder er. Vi valgte København, fordi det er let at etablere virksomhed her, ansættelsesforhold er mere fleksible, skattereglerne er gennemskuelige, og så ligger København strategisk godt mellem Tyskland og alle de nordiske lande”

- Richard dos Santos, Solutions Director, tts

Richard dos Santos_tts

Richard dos Santos, Solutions Director, er tts' første mand på det nordiske hovedkontor i København

Den skandinaviske livsstil er attraktiv

Imidlertid havde Richard også personlige grunde til at acceptere jobtilbuddet i København. Med to små børn havde han og hans kone haft blikket rettet mod den skandinaviske livsstil i nogen tid.

”Danmark er et meget respektfuldt samfund, hvor du betaler din skat for at sikre, at alle har lige muligheder. Det skaber et sikkert og harmonisk land, hvor børn vokser op med at tænke på andre mennesker og det samfund, vi lever i”

- Richard dos Santos, Solutions Director, tts

Skaber arbejdspladser

Copenhagen Capacity har hjulpet tts med at træffe sit valg og med få fodfæste i Danmark. Blandt andet ved at introducere tts til potentielle partnere og tjenesteudbydere i København og ved at sammenligne Danmarks erhvervsklima med andre lande på en række vigtige områder, fx beskatning, arbejdsmarkedsoverenskomster og graden af digitalisering i samfundet.

”Danmark er rigtig langt fremme med at digitalisere den private og offentlige sektor, og så giver vores flexicurity – altså at arbejdsgivere har fleksibilitet til at ansætte og afskedige og medarbejderne et økonomisk sikkerhedsnet – os en konkurrencefordel. Det er altid positivt, når en ny udenlandsk tech-virksomhed kommer hertil; det skaber arbejdspladser, og ny knowhow styrker it/tech-sektoren, som dermed bliver endnu mere attraktiv for andre danske og udenlandske virksomheder at blive en del af. Så stort velkommen til tts”

- Anette Steenberg, Direktør for Investeringsfremme, Copenhagen Capacity

Fra siloer til videndeling

Kernefilosofien i de ydelser, tts leverer, er at skabe lige adgang til viden i organisationer og deres forandringsinitiativer.

Mange store virksomheder, hvor forretningsprocesser og teknologi ofte ændres, står nemlig med den udfordring, at forretningskritisk viden forbliver i siloer og hos udvalgte medarbejdere. Ofte bliver denne viden hverken dokumenteret eller systematisk opdateret, og medarbejderne har svært ved at få adgang til den.

tts’s løsninger inden for digital læring og adoption af ny teknologi understøttes bl.a. af SAP, Oracle, Salesforces, ServiceNow, Microsoft 365 og hjælper virksomheder med at bevæge sig væk fra siloerne og i stedet udbrede videndeling til medarbejdere i hele organisationen, når behovet opstår.

”Danmark og resten af Norden er meget digitale samfund, og vi ser et stort marked for vores løsninger i hele Skandinavien. Vi er meget tilfredse med den hjælp, vi har fået af Copenhagen Capacity, som har gjort os markedsparate hurtigere, end hvis vi skulle have ageret på egen hånd i et nyt land”

- Richard dos Santos, Solutions Director, tts