Talent-uger sætter spot på at trække internationale tech-talenter til Danmark

Copenhagen Capacity og DigitalLead tilbyder nu seminarrækken ”TalentWeeks”, der hjælper danske it-virksomheder til at tiltrække og fastholde internationale kollegaer.

Udfordringen med at trække kvalificeret arbejdskraft til det danske it-erhverv er ikke ny. Og det er heller ikke en udfordring, der løses hen over natten. Det en opgave, der kræver et langt sejt træk – og det er netop, hvad det landsdækkende projekt ”Talent til Danmark" (TalenTDK) er sat i verden for.

Formålet er at brande Danmark internationalt som en attraktiv karrieredestination for tech-talenter – det vil sige professionelle programmører, softwareudviklere, it-sikkerhedseksperter og så videre.

Danmark har nemlig langt fra nok kritisk masse til at besætte alle ledige stillinger i it-branchen, og derfor er det nødvendigt at tiltrække kvikke hoveder fra udlandet.

Det samarbejder Copenhagen Capacity, der er projektejer af TalentTDK, som løber frem til 2022, nu sammen med Danmarks nationale klyngeorganisation for digitale teknologier, DigitalLead, om at gøre danske virksomheder opmærksomme på.

Fokus på hele processen med TalentWeeks

Det sker i første omgang med webinarrækken TalentWeeks, der løber over tre uger.

Webinarene, der afholdes den 9., 16. og 23. september, har fokus på generel talenttiltrækning, men også på at trække unge internationale talenter til Danmark, herunder at fastholde internationale studerende på it-uddannelser på de danske universiteter, og hvordan man ”onboarder” og støtter internationale medarbejdere, når de er blevet ansat.

Læs mere om TalentWeeks her

Sammen kan vi hjælpe flere virksomheder

”DigitalLead er den oplagte samarbejdspartner for os omkring TalenTDK-projektet. Vi har et godt tilbud på hylderne til de danske virksomheder, som akut står og mangler it-arbejdskraft – og DigitalLead har et stort, nationalt netværk af medlemsvirksomheder, primært it-virksomheder, som oplagt kan få gavn af programmet”.

- Nikolaj Lubanski, direktør for marketing og talent, Copenhagen Capacity

Også hos DigitalLead vækker samarbejdet begejstring:

”Vores medlemsvirksomheder har hårdt brug for lettere adgang til internationalt talent på it-området, ”Vi er glade for at kunne formidle tilbuddet om et skræddersyet program til vores medlemsvirksomheder, som samtidig via samarbejdet kan opnå en fordelagtig pris. Faktisk kan de første 10, der tilmelder sig programmet deltage ganske gratis – mens resten opnår en rabat på 20 %. 

- Birgit Pia Nøhr, regionaldirektør, DigitalLead

Fakta om DigitalLead, Copenhagen Capacity og Talent til Danmark (TalenTDK):

Copenhagen Capacity er en erhvervsdrivende fond, der er sat i verden for at tiltrække og fastholde udenlandske virksomheder og talenter med det formål at skabe arbejdspladser i Greater Copenhagen. Igennem TalenTDK skal de gode resultater fra blandt andet Greater Copenhagen spredes til samarbejdspartnere i resten af Danmark, herunder arbejdet med at tiltrække kandidater med kompetencer inden for matematik og naturvidenskab (STEM-kompetencer). Læs mere på www.copcap.dk 

DigitalLead er Danmarks nationale klynge for digitale teknologier. Klyngen understøtter dansk erhvervslivs innovation og vækst med udgangspunkt i at udnytte teknologiens muligheder. Læs mere på www.digitallead.dk.

Vil du vide mere om TalentWeeks?

Så er du velkommen til at kontakte:

Regionsdirektør, DigitalLead, Birgit Pia Nøhr, tlf.: 2972 0701, mail: bpn@digitallead.dk
Direktør for marketing og talent, Copenhagen Capacity, Nikolaj Lubanski, tlf. 2216 1511, mail: nl@copcap.com