Sydkoreansk agritech-virksomhed vil være 'Made in Denmark'

Den sydkoreanske virksomhed uLikeKorea udvikler teknologiske ”smart farming”-løsninger til at monitorere kvæghold for at optimere drift og dyrevelfærd. Med 60 ansatte og kontorer i Asien og USA er det en solid virksomhed, der i januar 2020 etablerer sig på Lolland-Falster.

Med etableringen af LiveCare Europe har sydkoreanske uLikeKorea indledt en europæisk ekspansion fra sin nye adresse i Nykøbing Falster. Virksomheden forventer at starte op i begyndelsen af 2020 og har konkrete planer om at udvide deres aktiviteter i Danmark og Europa.

”Vi estimerer, at markedet for kvægmonitorering vil nærme sig 4,8 mia. dollars i 2021. Med etableringen i Danmark positionerer vi os centralt i forhold yderligere ekspansion. Derudover er ’Made in Denmark’ et globalt kvalitetsstempel i landbrug- og fødevarebranchen. Det brand vil LiveCare Europe bygge videre på”
- Steve S. Kim, Chief Marketing Officer & Legal i LiveCare

Biokapsel måler livsvigtige data

uLikeKorea har udviklet en 100-procent sukkerbaseret biokapsel, som uden bivirkninger kan anbringes i maven på blandt andet køer.

I maven måler kapslen livsvigtige data som drikkevaner, aktivitetsniveau, temperatur og pH-værdi – alt sammen data, der bliver overført direkte landmændene, som via en app kan tjekke statussen på deres kvæghold i realtid. Dermed bliver landmændene fx varslet, når tidspunktet er inde til insemination og fødsel, eller hvis et dyr viser tidlige tegn på sygdom.

Godt fra start i Greater Copenhagen

Etableringen kommer efter to års arbejde med sikre, at de praktiske, juridiske og finansielle forhold faldt på plads. Derudover var det afgørende, at LiveCare Europe fik kontakt med potentielle samarbejdspartnere inden for drift og udvikling – og det har Copenhagen Capacity og Business Lolland-Falster hjulpet med.

”Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande og har en stærk landbrugssektor. Derfor er her gode muligheder for en visionær virksomhed som LiveCare. Udenlandske virksomheder – særligt dem, der kommer fra andre verdensdele – har brug for lokal sparring, og her har samarbejdet med Business Lolland-Falster været formidabelt. Vi har kombineret vores lokale og internationale kendskab, så LiveCare kommer godt fra start i Greater Copenhagen med et stærkt netværk af samarbejdspartnere”
- Matthew Delany, der er Head of Cleantech & Sustainable Urban Development i Copenhagen Capacity

For ledelsen i LiveCare var den lokale og regionale opbakning vigtig.

”Vi oplevede stor opbakning lige fra begyndelsen. Business Lolland-Falster har et stærkt lokalt netværk og kendskab, mens Copenhagen Capacity gjorde det muligt at knytte internationale partnerskaber. Vores samarbejde med TDC om at udvikle det teknologiske setup var afgørende, og vores partnerskabet med TDC og Vodafone bliver ekstremt vigtigt for vores planer om yderligere ekspansion”
- Steve S. Kim, Chief Marketing Officer & Legal i LiveCare

 

Acceleratorforløb som springbræt

LiveCares første skridt mod Danmark blev taget i acceleratoren Growth Train, der drives af Business Lolland-Falster.

”Acceleratoren er en strategisk satsning i samarbejde med Lolland og Guldborgsund kommuner med Nykøbing Falster som base for indkvartering og kontormiljø til deltagerne. Lolland-Falster står internationalt ekstremt stærkt, hvad angår landbrugs- og fødevaresektoren, og derfor er det oplagt, at vi rækker ud til innovative virksomheder inden for sektoren” - Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevare hos Business Lolland
-Falster

LiveCare Europe gennemgik et intensivt 7-ugers forløb i acceleratoren. Formålet var blandt andet, at deltagerne fik øjnene op for de lokale og regionale forretningsmuligheder.

”Gennem acceleratoren fik vi adgang til investorer, virksomheder og assistance, og vi begyndte at udforske ideen om Danmark som knudepunkt for vores europæiske investeringer. Danmark og i særdeleshed Lolland-Falster ligger strategisk godt placeret i forhold de europæiske markeder”
- Steve S. Kim, Chief Marketing Officer & Legal i LiveCare

Sådan hjalp vi LiveCare

Vil du vide mere om, hvordan Copenhagen Capacity, Business Lolland-Falster og Invest in Denmark har hjulpet LiveCare Europe, så kontakt Matthew Delany, Head of Cleantech & Sustainable Urban Development i Copenhagen Capacity, via email: mde@copcap.com eller telefon +0045 41 12 28 03.