På tech-tur til Japan

Copenhagen Capacity, Innovation Lab Asia, TechBBQ og flere nordiske investorer er taget to uger til Japan for at markedsføre Skandinaviens tech-iværksættermiljø. Japanske investorer er på jagt efter ny teknologi inden for sundhed og miljø – men ved ikke nok om dansk tech-innovation.

Copenhagen Capacity besøger de to næste uger de japanske storbyer Tokyo, Osaka og Fukuoka sammen med startup-eventet TechBBQ, Innovation lab Asia, der bygger bro mellem Asien og det danske startupmiljø, og en række nordiske investorer.

Delegationen vil markedsføre Skandinaviens tech-iværksættermiljø, som kan løse mange af Japans fremtidige udfordringer.

”Japan har et stort behov for nye teknologiske løsninger inden for fx healthtech og smart cities, som løser udfordringen med en aldrende befolkning og klimaforandringer. De nordiske lande har stærke iværksættermiljøer, men i øjeblikket koncentrerer Japan sine investeringer i Finland og Estland – vores delegation til Japan skal gøre opmærksom på det stærke startup-miljøer i Danmark og det øvrige Skandinavien”

- Lisa Mallner, AI Investment Manager, Copenhagen Capacity

Et meget lidt risikovilligt samfund

Intuitivt forventer de fleste nok, at Japan har et blomstrende iværksættermiljø. Japan er en af verdens største økonomier, landet er teknologisk avanceret med virksomheder, der leverer tech-løsninger til resten af verden, og befolkningen er veluddannet, hårdtarbejdende og har gode it-kundskaber.Imidlertid er der langt mellem de succesfulde japanske startups – og det skyldes i høj grad, at Japan er et meget lidt risikovilligt samfund. Japanske medarbejdere foretrækker at arbejde i store virksomheder med et højt niveau af sikkerhed og stabilitet, og japanske investorer foretrækker etablerede eller børsnoterede virksomheder.

Behov for vækstkapital i Danmark

Anderledes ser det ud i Norden, som har det højeste antal unicorns (virksomheder værdisat til over 1 milliard dollars) per indbygger næstefter Silicon Valley. Alene i Danmark er syv danske iværksættervirksomheder vækstet til enhjørning-status: Zendesk, Unity, Tradeshift, Just Eat, Sitecore, Trustpilot og Net Company.

Den danske startup-scene er dog karakteriseret ved mange iværksættere i den tidlige vækstfase, som har behov for risikovillig kapital for at vokse.

Nordiske tech-styrker

  • Climate-tech: bl.a. vedvarende energi, affaldshåndtering og spildevand.
  • Smart cities: bl.a. bæredygtig byudvikling og Internet of Things-teknologi.
  • Healthtech: bl.a. sundhedsdata til forskning, sundhedsteknologi og telemedicin
  • Fintech: bl.a betalingsløsninger til det kontantløse samfund
  • Deep tech: teknologier med langvarig og omkostningstung udvikling og en kompliceret vej til et marked, som måske endnu ikke eksisterer.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om fintech, kunstig intelligens og smart city i Greater Copenhagen, så kontakt Oliver Hall, Head of Fintech & AI Investments, via e-mail: ohall@copcap.com eller mobil: 0045 21 84 74 44.