En ny national klyngeorganisation for life science og velfærdsteknologi med navnet Danish Life Science Cluster er klar til at drive en af Danmarks vigtigste erhvervs- og forskningsmæssige styrkepositioner frem.
Målet er at skabe flere nye vidensbaserede vækstvirksomheder og øge kommercialiseringen af dansk life science-forskning og viden til gavn for væksten og sundheds- og plejesektoren.
Superklyngen samler alle parter inden for life science og velfærdsteknologi i Danmark og dækker både biotek, lægemidler, medico, hjælpemidler, velfærdsteknologi og digitale løsninger.
Bag den nye organisation står nemlig et unikt partnerskab mellem Danmarks fem største universiteter, fem GTS-institutter, de fem danske regioner, de danske kommuner, seks branche- og erhvervsorganisationer, der tilsammen repræsenterer mere end 500 små og store virksomheder, samt eksisterende klyngeorganisationer.
”Det er meget positivt, at hele den danske life science-sektor nu står samlet i én stærk national klynge. Det giver en klar fordel, når vi i Copenhagen Capacity skal tiltrække udenlandske virksomheder, investeringer og dygtige talenter til branchen. Vi glæder os til samarbejdet med Danish Life Science Cluster om at styrke Danmarks vækstlokomotiv, life science og velfærdsteknologi, yderligere”
To ansøgninger fra henholdsvis 25 private og offentlige aktører og den eksisterende klyngeorganisation WelfareTech blev tidligere i år sendt til Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Nu er det lykkedes at samle parterne, så alle aktører er med i en stor national klyngeansøgning. Afhængig af den endelige godkendelse i ministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er Danish Life Science Cluster klar til at etablere sig i de fire universitetsbyer København, Aarhus, Odense og Aalborg – med hovedsæde i København.
Danmark har en meget stærk life science-industri, men er ikke blandt de bedste, når det handler om at anvende den viden, der udvikles på universiteter og i sundhedsvæsnet, til at skabe ny innovation.
Ambitionen med den nationale klynge er at styrke denne vidensbro og skabe en handlekraftig organisation, som kan accelerere adgangen til forskningsbaseret viden, så Danmark kan konkurrere internationalt med de bedste virksomheder og klynger i verden.
Danish Life Science Cluster bliver en platform for samarbejde mellem alle dele af det økosystem, der findes omkring velfærdsteknologi og life science i Danmark – herunder hospitaler, kommunale pleje- og sundhedsudbud, uddannelsesinstitutioner og innovationsmiljøer. Dog med klart udgangspunkt i virksomhedernes behov.
Dermed skal nye og eksisterende virksomheder sikres optimal mulighed for at skabe værdi på baggrund af den viden, der bliver skabt i de andre dele af økosystemet.
Partnerne i Danish Life Science Cluster er WelfareTech, Medtech Innovation Consortium (MTIC), Life Science Innovation (LSI), Copenhagen Healthtech Cluster (CHC), Danish Healthtech og Biopeople, Københavns Universitet, DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, FORCE Technology, Bioneer, Alexandra Institute, Teknologisk Institut, DHI, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden, Lif, Medicoindustrien, Dansk Biotek, Danish Care, Dansk Erhverv og Dansk Industri.
CEO