Mød bestyrelsen: Ole Bondo

Kommunerne skal opleve Copenhagen Capacity som en vigtig partner i arbejdet med at tiltrække udenlandske virksomheder og specialister, som skaber lokale arbejdspladser. Det mener borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo, der også sidder i Copenhagen Capacitys bestyrelse.

I den kommende tid kan du møde de seks mennesker, der sidder i Copenhagens bestyrelse, og blive klogere på deres ambitioner for Greater Copenhagen og vækstmuligheder i hele regionen skabt gennem udenlandske virksomheder og talenter.

Navn: Ole Bondo Christensen
Stilling: borgmester i Furesø Kommune
Medlem af Copenhagen Capacitys bestyrelse siden: 2018.

Hvorfor sidder du i Copenhagen Capacitys bestyrelse?

Jeg sidder i bestyrelsen for Copenhagen Capacity, fordi arbejdet med at tiltrække og fastholde virksomheder og dygtige medarbejdere er afgørende for vækst og velfærd i hele Danmark. Vi er et lille land – men med store fordele for nye virksomheder, fordi vi har gode uddannelsesinstitutioner, en god infrastruktur, et velfungerende arbejdsmarked, og gode velfærdsløsninger.

Vi er samtidig i hård konkurrence med andre metropoler, og derfor er det afgørende, at vi med Copenhagen Capacity kan gøre udenlandske virksomheder og talenter opmærksom på fordelene ved at slå sig ned i Greater Copenhagen og Danmark.

Hvad er din største ambition som medlem af bestyrelsen?

Min største ambition som medlem af bestyrelsen er at gøre arbejdet i Copenhagen Capacity resultatskabende, konkret og nærværende for alle interessenter. Specielt er jeg optaget af, at kommunerne, særligt i Greater Copenhagen, oplever Copenhagen Capacity som en vigtig samarbejdspartner i arbejdet med at tiltrække virksomheder, arbejdspladser og nye kompetencer.

Har du et fokusområde, som ligger dig særligt nær?

Som et særligt fokusområde vil jeg pege på mulighederne for at Copenhagen Capacity spiller en endnu mere aktiv rolle ved tiltrækning af virksomheder i enkeltkommuner og på tværs af disse – eksempelvis i nye erhvervsområder langs letbanen, Femern-forbindelse og andet. Samtidig bør Copenhagen Capacity spille en aktiv rolle i at tiltrække virksomheder og talenter, der kan understøtte den grønne omstilling og cirkulær økonomi. Et forstærket samarbejde med forsyningsselskaberne vil være oplagt i den forbindelse.

Hvad er din baggrund?

Jeg har siden 2010 været borgmester i Furesø og er formand for vores lokale erhvervskontaktudvalg. Jeg er formand for Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, der arbejder med affaldsindsamling, genanvendelse og affaldsenergi. Før jeg blev borgmester, var jeg kontorchef i Beskæftigelsesministeriet.