København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

Når op mod 15.000 deltagere gæster København i juli 2023 under den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, vil Copenhagen Capacity invitere udvalgte udenlandske virksomheder til at opleve Københavns største styrker inden for bæredygtig byudvikling.

I 2023 bliver København World Capital of Architecture – en ny titel, som UNESCO tilbyder den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres.

Kongressen holdes i København i juli 2023, og her får hovedstaden en særlig chance for at vise byens arkitektur, grønne byrum og kompetencer inden for bæredygtig byplanlægning frem for hele verden.

VIP-ture for udenlandske virksomheder

Kongressen skal derfor gerne føre til, at udenlandske virksomheder og talenter inden for byudvikling vælger at slå sig ned i hovedstaden.

”UIA’s verdenskongres tiltrækker tusindvis af udenlandske specialister og virksomheder inden for arkitektur og byplanlægning. Copenhagen Capacity vil sikre, at de udenlandske virksomheder ikke bare rejser hjem med fornemmelsen af, at København er en grøn frontløber – men at de oplever Greater Copenhagens fyrtårne inden for bæredygtigt byggeri og konkrete forretningsmuligheder, hvor de kan bringe sig selv i spil.”

- Anette Steenberg, direktør for investeringsfremme i Copenhagen Capacity

Besøgsture kunne bl.a. gå til Upcycle Studios, som genanvender gamle byggematerialer i byggeriet af 20 New Yorker-inspirerede boliger i Ørestad Syd, og UN17 Village, der som det første byggeprojekt i verden omsætter FNs 17 verdensmål til konkret handling.

Partnerskaber på tværs

Titelåret som verdens hovedstad for arkitektur vil blive foldet ud af Københavns Kommune i tæt samarbejde med UIA, UNESCO og sekretariatet bag UIA 2023 CPH.

Der lægges op til at etablere en partnerskabsplatform, som skal sikre sideevents, eksperimenter og forskning, hvor danske rådgivere, virksomheder, kreative talentmiljøer og uddannelser bliver medskabere af et bredt borgerspor.

”Verdens klimaudfordringer kan kun løses i fællesskaber på tværs af brancher og landegrænser. Partnerskaber og samarbejder mellem virksomheder, myndigheder, forskere og borgere er en dansk styrkeposition, som absolut er attraktiv for udenlandske virksomheder og talenter”

- Anette Steenberg, direktør for investeringsfremme i Copenhagen Capacity

Vil du vide mere om besøgsprogrammerne?

Arkitekturåret er resultatet af et samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Arkitektforeningen og Københavns Kommune, og partnerskaber bliver en bærende søjle for arkitekturåret.

Vil du vide mere om besøgsprogrammerne under UIA’s verdenskongres, så kontakt Rikke Petersen, Senior Investment Manager, Sustainable Urban Development & Circular Economy, på e-mail: rpe@copcap.com eller mobil: + 45 51 51 61 02.