Esport-kampagne nomineret til international pris

Da 12.000 begejstrede Counter-strike fans sidste år besøgte Royal Arena, gik Copenhagen Capacity nye veje for at lokke udenlandske it-udviklere til Greater Copenhagen. Det er netop blevet belønnet med en nominering for bedste brug af sociale medier ved City Nation Place Awards 2018 i London.

50 procent af alle danske virksomheder oplevede problemer med at rekruttere it-specialister i 2016. Copenhagen Capacity gik derfor nye veje for at tiltrække udenlandske it-talenter til Greater Copenhagen, da RFRSH Entertainment holdt Counter-Strike konkurrencen BLAST Pro Series i december sidste år.

Indsatsen har nu høstet en nominering i kategorien ’bedste brug af sociale medier’ ved City Nation Brand Awards 2018 i London, som hylder verdens bedste initiativer inden for destinations-branding.

”Vi er vildt glade for nomineringen, som jo bakker op om vores strategi om, at man bliver nødt til at tænke kreativt for at tiltrække de talenter, hele verden kæmper om. Når vi samarbejder med et event som BLAST Pro Series, kan vi nå ud til et kæmpe internationalt publikum og derved opbygge et kendskab til Greater Copenhagen som Nordens førende teknologi-hub. Jeg ser derfor stor værdi i, at vi fremover samarbejder med lignende events” - Louise Juhl, marketings
- og kommunikationsdirektør i Copenhagen Capacity.

Internationalt finalistfelt

Kampagnen er oppe imod nominerede fra turisme- og investeringsfremmeorganisationer fra Finland, Island, Færøerne, Tallinn i Estland, og Philadelphia og Salt Lake City i USA.

Kun for de teknisk begavede

BLAST Pro Series blev live-streamet på 12 sprog, sendt på tv-kanaler i 14 lande og set af op mod 10 millioner seere på verdensplan.

Under eventet blev seerne opfordret til at besøge kampagnesitet Codenhagen.io, hvor Copenhagen Capacity havde udviklet en konkurrence for de teknisk begavede. Her skulle de besøgende nemlig besvare gåder og fun-facts om livet i Greater Copenhagen ved hjælp af ledetråde, der var skrevet i kodesprog. Ud over at brande Greater Copenhagen, så tillod konkurrencen derved Copenhagen Capacity at screene kandidater med de helt rigtige it-evner.

Over 3000 udenlandske it-udviklere kiggede på danske job

Målet var som sagt at tiltrække it-udviklere til Greater Copenhagen og at styrke Greater Copenhagens brand, så it-udviklere også i fremtiden tænker på Danmark som et fedt sted at arbejde. Og det lykkedes:

  • 4,1 millioner er blevet eksponeret for codenhagen.io gennem BLAST Pro Series og sociale medier.
  • 3.246 klikkede sig videre til de jobs, der blev synliggjort gennem codenhagen.io

Læs også: Flotte resultater efter kampagneindsats ved Danmarks største eSport-event

Codenhagen.io var desuden en del af Copenhagen Capacitys hidtil største techtalentkampagne, hvor 20 danske og svenske it-spil- og softwarevirksomheder deltog for at markedsføre ledige job. Heriblandt Bootz, KMD, Sybo, Unity Technologies og Massive Entertainment.

Resultater fra den samlede kampagne viser, at knap 1500 it-udviklere har ansøgt de jobs, der blev markedsført gennem kampagnen – og at 31 af dem har skrevet kontrakt med de danske virksomheder.

Præmieret for bedste brandingstrategi

Greater Copenhagen vandt sidste år prisen ’Årets Bedste Brandingstrategi’ (Place Brand Strategy of the Year) ved City Nation Brand Awards 2017.

Prisen, som var sponsoreret af New York Times, gik til Greater Copenhagen for kampagnekonceptet ’there is more to our happiness’, som med stor succes har lokket talenter og virksomheder til den dansk-svenske metropol.

Læs også: Greater Copenhagen har verdens bedste branding strategi