Er Kina svaret på Danmarks talentudfordring?

Danmark mangler tech-talenter. Kina uddanner hvert år millioner af kandidater inden for it, biotek og ingeniørområdet. Kan der bygges bro? Copenhagen Capacity deltog i Beijing Design Week for at markedsføre Greater Copenhagen som karrieredestination.

De danske spilvirksomheder SYBO, IO Interactive og Unity Technologies har stor succes i Kina. Men de færreste kinesere ved, at spillene Subway Surfers og Hitman og Unitys spilplatform er Made in Denmark.

Det manglende kendskab gælder også, når snakken falder på karrieremuligheder i Danmark. Sammen med SYBO og Unity Technologies besøgte Copenhagen Capacity derfor Beijing Design Week i september for at fortælle, at danske tech-virksomheder mangler medarbejdere.

”Danmark er slet ikke på radaren, når højtuddannede tech-talenter i Kina overvejer en karriere i udlandet. De kigger i stedet mod USA. Vi var i Beijing for at vise, at spirende digitale virksomheder som SYBO har spændende jobmuligheder, en mere 'empowered' måde at arbejde på og ligger i en by, hvor der er kort til alt, sikkert at færdes og masser at lave med familien” - Mathias Nørvig, CEO hos vækst
- og spilvirksomheden SYBO, som udvikler Subway Surfers.

Den betragtning deler HR Director Anders Kierkebye Johansen fra Unity Technologies, som deltog med en Virtual Reality-station på Greater Copenhagen-standen.

”Kina ligger i top når det gælder højtuddannede dygtige tech-talenter. Men de forbinder ikke Danmark med karrieremuligheder, selvom de kender både H.C. Andersen og LEGO. Vi deltog på Beijing Design Week for i fællesskab at skabe mere opmærksom om, at Danmark har mange attraktive tech-virksomheder som Unity med spændende jobmuligheder og et attraktivt arbejdsmiljø”
- Anders Kierbye Johansen, HR Director i Unity Technologies, som startede i 2004 i København, men i dag har kontorer 27 steder i verden.
Greater Copenhagen stand at Beijing Design Week 2018

Kinesiske kandidater bliver mere internationale

Og selvom Kina ikke er det marked, danske virksomheder på jobjagt traditionelt kigger mod, er der grund til at spejde mod øst.

”De kinesiske topuniversiteter er blevet langt mere opmærksomme på at uddanne kandidater med en mere international profil, og det åbner nye muligheder for danske virksomheder. Som opfølgning på indsatsen i Beijing fortsætter Copenhagen Capacity derfor med at synliggøre job i Greater Copenhagen og Danmark over for tech-talenter i Kina hele det kommende år”
- Merete Sandager, Senior Talent Attraction Manager i Copenhagen Capacity.

Læs også: Global markedsføring af danske jobs virker

Digitale kampagner når millioner af kandidater

Kina er bare et af de lande, hvor Copenhagen Capacity markedsfører Greater Copenhagen sammen med små og store danske virksomheder, som forgæves har forsøgt at besætte ledige job.

Markedsføringen foregår primært som digitale kampagner, der siden 2016 er nået ud til millioner af kandidater verden over. Kampagnerne er målrettet talenter i de brancher, som Danmark har særlig svært ved at rekruttere til; tech og spilindustrien, ingeniørområdet og life science-industrien. Se den seneste tech-kampagne her

Mangler din virksomhed life science-talenter? Så deltag i denne kampagne

Vil du med til karrieremesse i Boston?

Til februar deltager Copenhagen Capacity for fjerde år i træk i European Career Days på MIT, Massachusetts’ Institute of Technology, i Boston. Dagene er Nordamerikas største karrieremesse med fokus på jobmuligheder i Europa og tiltrækker mere end 3000 kommende ingeniører, it-udviklere og forskere inden for tech og life science fra områdets topuniversiteter.

Hvis din virksomhed vil med til European Career Days på MIT eller høre mere om Copenhagen Capacitys talenttiltrækningskampegner, så kontakt Senior Talent Attraction Manager Merete Sandager på mail: msa@copcap.com eller telefon: 0045 26 92 21 27.