Danske virksomheder på charmeoffensiv over for udenlandske studerende

Selvom antallet af beskæftigede udlændinge i Danmark er steget de seneste år, forlader 40 procent af internationale studerende fortsat Danmark efter endt studie. Danske virksomheder, en minister og en prins gik i går på scenen for at inspirere 200 udenlandske studerende til at vælge en karriere i Danmark.

200 udenlandske kandidatstuderende fra Danmarks otte universiteter var onsdag den 25. april mødt op til Copenhagen Capacitys internationale talentkonference for at blive klogere på deres fremtidsudsigter på det danske arbejdsmarked.

Otte danske virksomheder deltog i konferencen med den fælles mission om at fastholde de eftertragtede talenter, når studiebøgerne skiftes ud med en karriere i erhvervslivet. Også ligestillingsminister Karen Ellemann og HKH Prins Joachim var på scenen for at inspirere de unge talenter til at gøre karriere i Danmark.  

På Copenhagen Capacity’s talentkonference får vi mulighed for at gå i dialog med de studerende om deres præferencer, og om hvad Danmark og danske virksomheder kan tilbyde dem. Som global virksomhed, der yder rådgivning i mere end 35 lande, er Rambøll dybt afhængig af de internationale medarbejdere, der er med til at udvikle vores virksomhed indefra og give os en større tilgang af international viden, som er afgørende, hvis vi skal vinde i den globale konkurrence.
-Ib Enevoldsen, adm. direktør for Rambøll i Danmark

Global konkurrence om unge talenter

Det er femte gang, Copenhagen Capacity afholder sin internationale talentkonference, og behovet for konferencen er kun blevet større med årene.

Danmark sakker nemlig ifølge en ny analyse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet bag andre europæiske lande, når det handler om at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Og de nyeste prognoser viser, at Danmark i 2025 kommer til at mangle omkring 10.000 ingeniører, it-specialister og naturvidenskabelige kandidater. 

Vores talentkonference er en win-win for begge parter. Mens virksomhederne får kontakt til en håndfuld eftertragtede udenlandske talenter, så har mange af de unge deltagere svært ved at regne ud, hvordan de får en fod ind på det danske arbejdsmarked. Lige nu hjælper vi cirka 200 udenlandske talenter om året med at finde job i danske virksomheder, og det vil vi gerne skalere op fremadrettet.
- Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity

Unge højtuddannede vil gerne Danmark

(Udenlandske studerende ved konferencen, Foto Andreas Andreou)

Jeg studerer på DTU, hvor der er et meget internationalt miljø. Men det var rart at komme herud i dag og høre fra arbejdsgiverne, at de også gerne vil have én. Selv fra ministeren og prinsen. Jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at arbejde i Danmark. Så hvis Danmark vil have mig, så vil jeg elske at blive.
-Sraboni Barua

HKH Prins Joachim delte sine erfaringer 

Prins Joachim indtog også scenen ved gårsdagens talentkonference, hvor han talte med de unge studerende om hans erfaringer med at arbejde og bo i et andet land.

Jo flere internationale studerende vi har, jo bedre står vi. Gennem deres netværk og fremtidige karriere kan de sprede budskabet om Danmark, hvilket er med til at gøre Danmark og København tilgængeligt, interessant og hot for den næste generation af studerende
- HKH Prins Joachim

International Talent Conference 2018 film. 

 

FAKTA

  • Topchefer og HR-ansvarlige fra Rambøll, Novo Nordisk, Boozt.com, Gaming Innovation Group, William Demant, 3Shape, Bayer og Volvo deltog i årets talentkonference. 
  • De 200 udenlandske talenter har alle søgt optagelse i én af Copenhagen Capacitys to karriereudviklingsprogrammer for internationale studerende; Youth Goodwill Ambassadors og Greater Copenhagen Careers, hvor de studerende løbende deltager i karriereworkshops og virksomhedsbesøg. 
  • Prins Joachim har siden 2008 været protektor for Copenhagen Goodwill Ambassador Corps, der har til formål at promovere København internationalt og tiltrække udenlandske investorer, virksomheder og turister. 
  • Knap halvdelen af danske erhvervsledere peger på, at udenlandsk arbejdskraft har kvalifikationer og kompetencer, de ikke pt. kan skaffe i Danmark (YouGov og Lederne 2017).
  • 24% af virksomhederne på Sjælland regner med at skulle rekruttere udenlandsk arbejdskraft inden for det næste halve år (YouGov og Lederne 2017)