Danske tech-virksomheder søger stadig medarbejdere

Mens flere lande har sat talenttiltrækning på pause, fortsætter Copenhagen Capacity med at markedsføre ledige danske jobs i udlandet. Og det værdsætter mange virksomheder – for trods lukkede grænser og ansættelsesstop har de stadig behov for at rekruttere.

Det lyder paradoksalt. Mens danske virksomheder over en bred kam bløder både omsætning og medarbejdere, og grænserne er lukkede for ind- og udrejse, så er ti danske tech-virksomheder lige nu på jagt efter specialiserede medarbejdere i udlandet.

De har alle ledige jobs med i Copenhagen Capacitys talenttiltrækningskampagne, som markedsfører danske tech-jobs online i udlandet.

”Virksomhederne kan se, at de vil mangle medarbejdere om få måneder, og nogle har måske ledt efter en bestemt nøglemedarbejder i månedsvis og ser ingen grund til at indstille søgningen. Andre virksomheder, fx gaming-virksomheder, oplever faktisk vækst pga. corona-krisen og mangler derfor folk her og nu”

- Nikolaj Lubanski, Direktør for Talent i Copenhagen Capacity

Når andre tier, bliver effekten større

Copenhagen Capacitys talenttiltrækningskampagner fokuserer normalt på emner som hverdagslykke og work-life balance på danske arbejdspladser. De budskaber er tonet ned til fordel for et større fokus på, at ansøgerne skal være med til at udvikle løsninger til fremtidens samfund.

”Flere af vores internationale søsterorganisationer har sagt, at det er modigt at os at fortsætte tiltrækningsindsatsen. Og det gælder naturligvis om ikke at være tonedøv – men kampagnen viser, at udenlandske kandidater stadig er interesserede jobs i Danmark. Og når alle andre tier, får vi et langt større spillerum for vores markedsføring, både nu og på sigt”

- Nikolaj Lubanski, Direktør for Talent i Copenhagen Capacity

Tech talent State of DK blue 1200x628


40% inviteres til jobsamtale

Allerede fem uger inde i kampagnen er dens budskaber vist mere end 12 millioner gange, knap 600 kandidater har sendt en ansøgning til et eller flere jobs i kampagnen, og virksomhederne har inviteret 24 kandidater til online samtale.

Det svarer til en konverteringsrate – dvs. andelen af de kandidater kampagnerne tiltrækker, som virksomhederne tager til jobsamtale – på 40%. Under normale omstændigheder har Copenhagen Capacitys tech-talentkampagner en konverteringsrate på 35%. Og ifølge HR analyse-firmaet Ontame er den typiske konvertering mellem 4 og 21%.

Arbejde hjemmefra - hjemmefra

Men hvad gør virksomhederne, når de har fundet den rigtige medarbejder, men hele processen med at flytte medarbejderen hertil er i undtagelsestilstand? Som noget nyt rådgiver Copenhagen Capacity også virksomhederne om det.

”Vi rådgiver virksomhederne om forskellige scenarier i ansættelsesforløbet – skal den nye medarbejder fx arbejde hjemmefra i sit hjemland til en start – og andre midlertidige udfordringer, som pludselig er opstået”

- Nikolaj Lubanski, Direktør for Talent i Copenhagen Capacity

Hvordan kan vi hjælpe din virksomhed?

Vil du vide mere om Copenhagen Capacity talenttiltrækningskampagner, så kontakt Senior Talent Acquisition Manager Dan Rosenberg på e-mail: dro@copcap.com eller telefon 0045 60 85 15 60.