Budgetaftale afsætter midler til vækst og arbejdspladser

Et stort flertal på Københavns Rådhus har landet budgetaftalen 2021. Politikerne afsætter de næste tre år i alt seks millioner kroner til at trække flere udenlandske talenter, virksomheder og investeringer til byen – en indsats, der skal skabe arbejdspladser, og som Copenhagen Capacity varetager.

De netop afsluttede budgetforhandlinger i Københavns Kommune har fået overskriften Investering i velfærd og fremtidens grønne by.

I budgetforliget har politikerne også prioriteret erhvervslivet, som skal sikre, at velfærd og grøn omstilling kan finansieres – herunder tiltrækning af internationale virksomheder, investeringer og dygtige talenter, som er afgørende for vækst og nye arbejdspladser i København.

”Det er yderst glædeligt, at et bredt flertal i Københavns Kommune har besluttet at investere i Copenhagen Capacity med budgetaftalen for 2021. Det er en investering i vækst, jobs og arbejdspladser i København, og vi glæder os til et endnu stærkere samarbejde fremover”

- Asbjørn Overgaard Christiansen, adm. direktør, Copenhagen Capacity

Hjælp til erhvervsliv i corona-krise

Partierne rækker også en hjælpende hånd til Københavns oplevelseserhverv, som er hårdt ramt af udeblevne turister. Blandt andet afsættes der syv millioner kroner årligt i fire år til at genoprette og udvikle turismen i København, herunder til at gøre turismen mere bæredygtig.

Der afsættes også knap seks millioner kroner hvert år i fire år til at fjerne afgifter for erhvervslivet, blandt andet for udeservering og reklameskilte, og altså to millioner årligt i tre år til at tiltrække flere udenlandske talenter og investeringer til byen.

Dyk ned i budgetforliget 2021 her.