Technolution BV åbner nordisk kontor i København

Den hollandske virksomhed Technolution BV har indgået en kontrakt med Københavns Kommune om intelligent trafikstyring. Technolution BV har derfor placeret sit første nordiske kontor i København og planlægger et forskningscenter for smart city-løsninger.

Den hollandske virksomhed Technolution BV har vundet Københavns Kommunes udbud om at implementere intelligent trafikstyring i hovedstaden for 47 mio. kroner.

Trafikstyringen skal sikre mindre forurening, undgå længere rejsetid for biler og nedsætte rejsetiden for cykler med ti procent ved hjælp af intelligent gadebelysning, grønne bølger for cyklister og færre stop for tung trafik.

Salgskontor og udviklingscenter

Det nye system skal være fuldt implementeret inden udgangen af 2017. Technolution BV har derfor etableret et nordisk salgskontor i København og vil ansætte medarbejdere, særligt inden for projektstyring og it-systemudvikling.

Derudover planlægger Technolution VB at åbne et forsknings- og udviklingscenter for smart city-løsninger i inden for de næste to til fem år.

I tæt samarbejde med lokale virksomheder

For at styrke de innovative dele af projektet arbejder Technolution BV sammen med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og en række danske specialistvirksomheder, herunder COWI, ITS Teknik, InfraTeam, Jesper K Thomsen, Hermes Traffic Intelligence og V!gør.

”Det er særdeles værdifuldt for regionen, når videntunge virksomheder som Technolution VB vælger at placere sig her. Ud over at ansætte medarbejdere skaber de beskæftigelse hos deres lokale samarbejdspartnere, og de er med til at videreudvikle regionens innovationsmiljø – og dermed til at gøre Greater Copenhagen endnu mere attraktiv for andre udenlandske virksomheder, investorer og talenter”, siger Claus Lønborg, CEO, Copenhagen Capacity.

Rådgivning og praktisk hjælp

Copenhagen Capacity har sammen med Invest in Denmark hjulpet Technolution VB med strategisk rådgivning, markedsinformation om Greater Copenhagens styrkepositioner og kompetencer og praktisk hjælp med at finde lokale samarbejdspartnere, virksomheder og serviceleverandører.

Om Technolution BV

Technolution BV designer og implementerer intelligente tekniske systemer inden for mobility management; smart energy; transport fx betalingsløsninger og real-time rejseinformation; overvågning af miljøet og trafik fx kameraer og målestationer. Virksomheden har hovedkontor i Gouda i Holland og har ca. 150 medarbejdere.