Smart City Industry Day – et nyt investeringsfremmetiltag

Copenhagen Capacity gennemførte Smart City Industry Day sammen med en række samarbejdspartnere i starten af oktober. Særligt udvalgte internationale investorer blev inviteret til København, og igennem et nøje planlagt besøgsprogram blev de præsenteret for konkrete investeringsprojekter.

Fremmødet var stort, da 28 internationale virksomheder, der repræsenterede otte forskellige lande og alle med det grønne område og/eller med teknologi relateret til fremtidens smarte by løsninger som særligt fokusområde, deltog i Smart City Industry Day. Dagen var arrangeret af Copenhagen Capacity i samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster, Invest in Denmark, State of Green, Københavns kommune og Rambøll, der husede eventen.

Det overordnede formål var at præsentere de ambitiøse danske planer inden for cleantech for de fremmødte virksomheder; hvilke muligheder Danmark kan tilbyde såsom markedsmuligheder, funding, muligheder for partnerskaber og muligheder for forsknings- og innovationssamarbejder.

Danske investeringsmuligheder vakte interesse
Eventen vakte stor begejstring hos deltagerne, der engagerede sig i både matchmaking og networking aktiviteterne, og som for flere af deltagerne resulterede i konkrete, potentielle investeringsmuligheder.

Steen Frederiksen, CEO & Managing Partner for Ecotemis, Copenhagen udtaler: 
- Smart City Industry Day fungerede for vort firma 100% både som videns- og kontaktforum og dagen vidnede om den erkendelse og  momentum, der nu er ved at være skabt for vigtigheden og forretningsmulighederne i at tænke "smart city" som begreb og platform for  innovative cleantech løsninger. København som Clean Capital of Europe 2014 har stor katalysator effekt, der kan udnyttes direkte - og det gør vi.

Direktør for investeringsfremme og klynger i Copenhagen Capacity Marianna Lubanski er selvsagt begejstret for successen med det nye tiltag og udtaler:

- Det er første gang vi forsøger os med et sådant arrangement i samarbejde med stærke lokale partnere, og resultatet, at 28 udenlandske virksomheder mødte frem på højt niveau og udviste stor entusiasme omkring eventen, er meget tilfredsstillende. Det er ikke sidste gang vi gør det!

Smart City Industri dagen var desuden et konkret resultat af overborgmester Frank Jensens besøg til Silicon Valley i januar måned, hvor han sammen med Copenhagen Cleantech Cluster og Copenhagen Capacity mødtes med en række førende teknologivirksomheder.