Rekordstor international interesse for investeringer i København

Greater Copenhagen skal for første gang markedsføre sig internationalt, når regionen den 10.-13. marts deltager på MIPIM i Cannes. Lanceringen af en ny investorportal og personlige invitationer fra overborgmesteren skal trække udenlandske investorer til – og interessen og investeringslysten har aldrig været større.

MIPIM er verdens største messe for bymarkedsføring med fokus på at tiltrække internationale investorer inden for fast ejendom. Copenhagen Capacity har deltaget på MIPIM i 19 år, og i år bliver København markedsført med fornyet styrke.

”I år repræsenterer vi alle de 46 kommuner, som er med i Greater Copenhagen-samarbejdet. Standen er som sædvanligt arrangeret i samarbejde med Malmø, og sammen med de sydsvenske kommuner og aktører opnår vi den nødvendige kritiske masse, som gør, at regionen kan konkurrere på fuld omgangshøjde med byer som Hamborg, Berlin, Amsterdam og Stockholm med tilbud til de internationale investorer”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Internationale investorer håndplukkes
Der bliver sat målrettet ind for at tiltrække pengestærke, investeringsparate internationale investorer til standen på MIPIM. I år har Copenhagen Capacity i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun og Københavns overborgmester Frank Jensen håndplukket interessante investorer, som har modtaget en personlig invitation fra overborgmesteren til at høre mere om mulighederne i regionen. Og det har rekordmange takket ja til.

”Interessen for at investere i Danmark og særligt København har aldrig været større. Blandt andet på grund af Danmarks økonomiske og politiske ro, som udgør et helle i en tid med udbredt ustabilitet. Vi har kontaktet en række udvalgte udenlandske investorer, og de fleste har været meget hurtige til at takke ja”, siger Torben Schøn, partner hos Bech-Bruun.

Ny investorportal udstiller bygge- og infrastrukturprojekter
Investeringsmulighederne bliver som noget nyt udstillet på en ny online investorportal ”Greater Copenhagen Investments”, som Copenhagen Capacity står bag og lancerer på MIPIM. Portalen rummer alle større bygge- og infrastrukturprojekter og –udbud i Greater Copenhagen og giver dermed internationale investorer overblik.

De inviterede kan også udforske investeringsmuligheder på standen på MIPIM. Blandt andre deltager By & Havn med et særligt fokus på en ny masterplan for Ørestad Syd. Området, som giver mulighed for op til 300.000 m2 boligbyggeri, er By & Havns næste store fokus, efter at Indre Nordhavn stort set er udsolgt.

”Det er vigtigt for By & Havn at være med på MIPIM. Det er hér, vi har mulighed for at mødes med danske og internationale investorer og samarbejdspartnere, og MIPIM fungerer rigtig godt som udstillingsvindue for vores centralt beliggende udviklingsområder. I år glæder vi os særligt til at præsentere alle de nye muligheder i Ørestad Syd i et Ørestad, der med sine mange muligheder også for erhvervsbyggeri er et oplagt område for at tiltrække virksomheder. Netop kombinationen af boliger og erhverv giver Ørestad sine helt unikke kvaliteter med diversitet og dynamik”, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.  

Fakta

  • Se investorportalen Greater Copenhagen Investment på www.investcph.com
  • Partnerne på Copenhagen Capacitys stand er i år: Arkitektgruppen, By & Havn, Carlsberg Byen, Konge Eegen, Københavns Kommune, MT Højgaard, Nordic Property Vision, Odense Kommune, Realdania By, Region Hovedstaden, Ålborg Kommune og Årstiderne Arkitekter.
  • MIPIM har op mod 25.000 deltagere. Læs mere på www.mipim.com