Orckestra lægger europæisk hovedkontor i København

Den canadiske e-handels softwarevirksomhed Orckestra styrker nu sin indsats på det europæiske marked. Brohovedet til Europa bliver virksomhedens kontorer i København, hvor dattervirksomheden Composite har adresse.

Orckestra Inc., en globalt førende udbyder af software og services til e-handel med hovedsæde i Montreal, styrker med en større millioninvestering sin indsats i Europa, hvor der i øjeblikket er stor fokus på at udbygge virksomhedens tilstedeværelse og partnerkanal.

Europæisk hovedkontor i København

Virksomheden har valgt at placere sit europæiske hovedkontor København, som dermed bliver knudepunkt for ny europæisk vækst.

Dels fordi Orckestra i september 2015 opkøbte det københavnske content management software-selskab Composite, og dels fordi København er konkurrencedygtig på it-kompetencer, lønninger, huslejepriser og arbejdsmarkedsregler i forhold til de andre europæiske storbyer, som var i spil til det europæiske hovedkontor, fx London og Zürich. Det viste de benchmark-analyser, som Copenhagen Capacity udarbejdede for Orckestra.

”Kigger man udelukkende på husleje og lønomkostninger, ligger København omkring 20 pct. under niveauet i Stockholm”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

20 ledige stillinger

Orckestra har slået cirka 20 stillinger op, som skal skabe ekspansionen i Europa, i tillæg til de 10 medarbejdere, som virksomhedens danske datterselskab Composite beskæftiger i København.

”Vi har et godt greb om særligt detailbranchen, og nu skal der gang i udrulningen i Europa. Derfor må den første håndfuld medarbejdere gerne starte nu”, fortæller Oskar Lauritzen, der er den ene af to stiftere bag Composite og i dag partner og direktør for Orckestra i Europa.

Om Orckestra
Orckestra er en canadisk softwarevirksomhed med godt 170 ansatte. Virksomheden blev etableret i 2006 og har hovedsæde Montreal og kontorer i Austin, USA, og i København. Orckestras nøgleprodukt hedder Orckestra Commerce Cloud, som er en e-handelsløsning særligt målrettet detail- og dagligvaresektoren.

Med den kan virksomheder styre omni-kanal e-handel på tværs af flere markeder og levere en integreret kundeoplevelse på tværs af en række fysiske og digitale berøringsflader fra en integreret it-platform. Virksomheden har en ambition om at blive verdens førende inden for handel på Microsoftplatformen.

Senest har Orckestra eksempelvis lanceret en omni-kanal e-handelsløsning for en af Nordamerikas største sportskæder FGL, der blandt andet inkluderer kæderne Intersport og Sport Experts.