Nyt samarbejde skal trække tyske investeringer til Greater Copenhagen

Copenhagen Capacity og Dansk-Tysk Handelskammer indgår et nyt strategisk samarbejde om at trække flere investeringer fra Tyskland til Greater Copenhagen. Fælles aktiviteter målrettet tyske virksomheder skal synliggøre Østdanmark som et attraktivt investeringssted.

Selvom Danmark og Tyskland er nabolande, har danske virksomheder et langt større kendskab til det tyske marked, end tyske virksomheder til det danske. Det efterlader et stort uudnyttet investeringspotentiale. Derfor indgår Copenhagen Capacity og Dansk-Tysk Handelskammer et nyt strategisk samarbejde om at trække flere investeringer fra Tyskland til Greater Copenhagen, som kan være med til at skabe danske arbejdspladser.

”Udenlandsk ejede virksomheder i Danmark skaber vækst og udvikling. De står for 22 pct. af den samlede værditilvækst og for 27 pct. af den private sektors eksport, selvom de kun udgør 1 pct. af virksomhederne i Danmark. Derfor er det vigtigt at markedsføre styrkerne og konkrete muligheder i Greater Copenhagen over for tyske virksomheder – og det hjælper samarbejdet med Dansk-Tysk Handelskammer effektivt med til”, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Udenlandske virksomheder skaber vækst
Mange tyske virksomheder ser i dag Danmark som indgangen til det skandinaviske marked. Men at få virksomhederne til at etablere aktiviteter i Danmark, kræver kendskab til begge markeder og målrettet markedsføring af konkrete muligheder på danske marked.

”Copenhagen Capacity og Dansk-Tysk Handelskammer er et perfekt match, når det gælder om at trække flere investeringer fra Tyskland til Greater Copenhagen. Copenhagen Capacity har et stort lokalt netværk og indgående kendskab til erhvervslivet, og det samme har vi i Tyskland. Med samarbejdet har vi gode forudsætninger for at synliggøre de mange forretnings- og investeringsmuligheder i Greater Copenhagen, og vi styrker servicen til tyske virksomheder i Danmark – både allerede etablerede selskaber og nye virksomheder”, forklarer Reiner Perau, administrerende direktør i Dansk-Tysk Handelskammer.

Gratis rådgivning til tyske virksomheder i Danmark
Samarbejdsaftalen består af fælles aktiviteter i Tyskland og i Danmark. Blandt andet skal Dansk-Tysk Handelskammer sætte fokus på de danske styrkepositioner på udvalgte rådgivningsdage hos industri- og handelskamrene i Tyskland, ligesom samarbejdet øges på messer og konferencer i Tyskland. I Greater Copenhagen stiller Copenhagen Capacity sit aftercare team til rådighed for virksomheder, der er medlem af Dansk-Tysk Handelskammer, og som ønsker rådgivning om forretningsudvikling og ekspansion i Danmark og Skandinavien.