København lukker ned for Open Copenhagen. Nyt brand skal dække hele Sjælland og Skåne

Foreningen Open Copenhagen, har meddelt, at den lukker. Brandet skal redefineres og tænkes om, så det passer til en virkelighed, der har ændret sig markant siden Open-logoet blev søsat for 5 år siden.

Open logoet, har ikke samme gennemslagskraft som tidligere, og hvor udfordringen for 5 år siden var at signalere åbenhed, er udfordringen en anden i dag:

- Danmark oplever i disse år udfordringer med at skabe vækst og arbejdspladser. Væksten i metropoler som Stockholm, Amsterdam og Hamborg er således væsentligt højere end i metropolen København. Et af midlerne til en øget international gennemslagskraft er ved at agere samlet under et fælles brand, siger Kim Høgh, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Region Hovedstaden, Region Sjælland og de store kommuner i hovedstadsregionen er ved at udarbejde en vækststrategi og i den forbindelse skal der skabes et nyt, fælles citybrand, der geografisk skal dække hele Sjælland og Skåne.

– Alle er enige i problemet. Og at bedre samarbejde er løsningen. Derfor besluttede vi os for, at ved siden af alle de andre initiativer, at arbejde for et nyt projekt. Og det første projekt handler om, hvordan vi kan brande os sammen, fortsætter Kim Høgh.

Lancering af nyt brand på dansk-svensk stand
Kim Høgh ser gerne, at det nye citybrand er på plads til ejendoms- og byudviklingsmessen MIPIM i marts næste år, hvor Copenhagen Capacity på vegne af Region Hovedstaden og sammen med Malmø Stad er værter for en stor stand. Her blev Open Copenhagen brandet præsenteret i 2010, og ved MIPIM i 2013 markedsførte København sig som 'the Copenhagen-Malmø Region'.

– Der findes mange forslag og mange for- og efternavne på regionen. Og vi vil gerne høre alle ideer og har en tæt dialog om det. Men det eneste, der er givet er, at det skal indeholde Copenhagen, siger han.

Region Skåne og de svenske kommuner bliver også inviteret til samarbejdet, når den danske side er blevet enige om et ståsted.