Kina skal investere endnu mere i regionen

Projekt Sourcing China har på to år skabt 249 job i regionen. For at fortsætte den udvikling fokuserer Sourcing China i de næste to år blandt andet på at teste rammerne for et kinesisk velkomstcenter og at tiltrække flere nordiske hovedkonterer blandt kinesiske virksomheder i Europa.

Kina står over for en række miljømæssige og demografiske udfordringer, som danske kompetencer inden for cleantech, life science og sundhedsteknologi kan være med til at løse. Alligevel kigger Kina alt for sjældent mod København, når landets virksomheder og investorer er på udkig efter løsninger.

"Kina er tæt på at være verdens største økonomi, og København har et stort uforløst potentiale, hvad angår kinesiske investeringer. Danmark er blandt de ringeste i Europa til at tiltrække kinesiske investeringer, selvom vi har meget at tilbyde. Det skal Sourcing China være med til at ændre på," siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity og understreger, at det kræver en lang og kontinuerlig indsats at opbygge det fornødne netværk og kendskab blandt kinesiske investorer.

Behov for et kinesisk velkomstcenter
Men kendskab er ikke alt. Et smidigt modtageapparat er afgørende for Kinas investeringslyst. Derfor er et velkomstcenter, som gør det lettere for kinesiske virksomheder og erhvervsdelegationer at komme til København, et vigtigt fokusområde for Sourcing China. I september går arbejdet i gang med at teste et koncept for et kinesisk velkomstcenter.

Indsats for flere nordiske hovedkontorer
Sourcing China har også øjnene rettet mod kinesiske virksomheder, som allerede er i Europa. Her er målet at markedsføre regionen som et attraktivt sted at placere sit skandinaviske hovedkontor – i modsætning til eksempelvis Stockholm.

Netværk, netværk, netværk
Sourcing China har i projektets to første år brugt kræfter på at opbygge et netværk i Danmark og Kina.

"Netværk betyder alt i Kina. Vi arbejder tæt sammen med Invest in Denmark, som har et stærkt netværk via generalkonsulaterne i Kina. Vores erhvervsdelegationer med Overborgmesteren og Københavns Kommune og kongehuset åbner også døre," fortæller Jørgen Jessen, Head of China Division i Copenhagen Capacity.