Internationale højtuddannede klar til job

Fra november sætter Greater Copenhagen Career Program gang i 10 kompetenceforløb, der gearer internationale studerende til at tage job i danske virksomheder.
Højtuddannede udlændinge er en del af løsningen på den mangel på fagspecialister, som virksomheder i Danmark kæmper med. 

Derfor skal flere internationale studerende på danske universiteter ind på det danske arbejdsmarked efter endt uddannelse. Og det skal Greater Copenhagen Career Program medvirke til.


Dækker hele Greater Copenhagen

Den 5. november skyder Copenhagen Capacity og International House Copenhagen det første af ti kompetenceudviklingsforløb i gang under Greater Copenhagen Career Program, som i alt skal klæde 400 internationale studerende og nyuddannede i Danmark på til det danske arbejdsmarked. Heraf skal 200 finde job eller starte egen virksomhed i Danmark inden for de næste tre år.

”Kursisterne følger et 6-måneders forløb med karrierecoaching i forhold til det danske arbejdsmarked, hjælp til jobsøgning, mentorordning og netværk i dansk erhvervsliv. Karriereprogrammet bygger videre på Copenhagen Career Program, som Københavns Kommune har tilbudt siden 2012, og udvider nu sit fokus til hele Greater Copenhagen og potentielt til hele landet”, fortæller Nikolaj Lubanski, Talent Director i Copenhagen Capacity.

Dorthe Kingo Vesterlund hos International House Copenhagen, supplerer:
”Det er glædeligt, at vi har fået mulighed for at videreudvikle forløbene og udbygge volumen i forhold til antal deltagere og geografi. De sidste tre år har vi desværre været nødt til at afvise en del ansøgere. Succesraten hos dem, der blev optaget, har været høj, og den kurs vil vi fortsætte. Rigtig mange kom i praktik, fandt et relevant studiejob eller fik en specialeaftale med en virksomhed under deres uddannelse”.

Mangler din virksomhed højtuddannet arbejdskraft?
Som noget nyt fokuserer Greater Copenhagen Career Program på at matche internationale studerende med virksomheder i Danmark, der mangler højtuddannede medarbejdere. Eksempelvis ingeniører, it-specialister og andre tekniske og naturvidenskabelige specialister. 

Copenhagen Capacity arrangerer blandt andet løbende Company Challenges, hvor en gruppe udvalgte internationale studerende og nyuddannede inviteres til at løse en case baseret på en konkret udfordring hos en virksomhed. Det giver deltagerne mulighed for at vise deres kompetencer i praksis, og virksomheden udvider sit rekrutteringsgrundlag. 

Læs mere om Company Challenge her.

Deltag i Greater Copenhagen Career Program
Vil du deltage i Greater Copenhagen Career Program, så kontakt Senior Program Manager Mette Blach Strøyer på mbs@copcap.com.

Greater Copenhagen Career Program er et samarbejde mellem Dansk Industri (DI), Københavns Kommune via International House Copenhagen og de fem danske uddannelsesinstitutioner Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Initiativet er finansieret af projektets partnere og midler fra Den Europæiske Socialfond.

Læs også: Millioner til talentindsats.