GWA korpset vil styrke dansk konkurrenceevne

l august mødtes Copenhagen Goodwill Ambassador Corps for at styrke Københavns globale position. Danmarks konkurrenceevne var et vigtigt punkt på agendaen, og en hvidbog kommer nu med anbefalinger til, hvordan Danmark bliver mere konkurrencedygtigt.

Under overskriften Copenhagen Inside Out & Outside In mødtes Copenhagen Goodwill Ambassador Corps i august for at styrke Københavns plads på verdenskortet. Et varmt og vigtigt emne var Danmarks globale konkurrenceevne, og en hvidbog kommer nu med anbefalinger til, hvordan Danmark bliver mere konkurrencedygtigt. Et initiativ, økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager modtager positivt.

Danmarks position som Europas mest konkurrencedygtige industriland er selve fundamentet under det velfærdssamfund, som et flertal af danskerne ønsker. Men skal vores velfærdssamfund bevares, må politikerne skrue på en række håndtag, der bremser det fald, Danmarks konkurrencekraft har oplevet gennem de seneste år.

Sådan lyder det overordnede budskab fra en række internationale erhvervsfolk engageret i Copenhagen Goodwill Ambassador Corps, som sidste weekend i august afholdt korpsets årlige seminar, der i år havde fokus på København og Danmarks internationale branding og konkurrenceevne. Blandt årets talere var HKH Prins Joachim, europaminister Nicolaj Wammen, miljøminister Ida Auken og overborgmester Frank Jensen.

Globalt udsyn og lokal indsigt
GWA korpset består af danske erhvervsledere, der er bosat i udlandet, men følger Danmark tæt og har et stort engagement i Danmarks udvikling. De er et indflydelsesrigt netværk, som Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen har stor fordel af:

- Copenhagen Goodwill Ambassador Corps har kontakter i det meste af verden og kan derfor skabe international opmærksomhed om København. Samtidig er goodwill ambassadørerne optaget af debatten om den fremtidige udvikling af det danske velfærdssamfund og med deres erhvervsmæssige baggrund og globale udsyn, er de et vægtigt indspark til løsningen på nutidige og fremtidige udfordringer, siger formand for korpsets Advisory Board Jens Kramer Mikkelsen.

Hvidbogen ”Sådan bliver vi nummer 1 i Europa – 5 anbefalinger med globalt perspektiv” peger bl.a. på en større indsats for at tiltrække udenlandske talenter, mere satsning på uddannelse, en reformering den offentlige sektor og at begrænse bureaukrati og papirarbejde for alle.

Og hvidbogen bliver hilst velkommen af økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager:

-Der venter et hårdt arbejde, hvor alle danskere skal bidrage, for at få væksten tilbage i Danmark. Det er bestemt relevant at se nærmere på anbefalingerne fra goodwill-ambassadørernes hvidbog, og ministeriet vil kigge nærmere på hvidbogen, siger hun i en kommentar til Berlingske Tidende.

Kontakt og læs mere om Copenhagen Goodwill Ambassador Korpset