Goldman Sachs sender Danmark til tops

Storbanken Goldman Sachs udpeger Danmark som en global vinderøkonomi med Europas bedste underliggende konkurrencedygtighed. Danmark scorer bl.a. toppoint for sine effektive procedurer for opstart af virksomhed i landet.
I Danmark er det er billigt at starte virksomhed. De fleste danskere har adgang til internet. Vores økonomiske lighed er høj, og vi har stor tillid til offentlige myndigheder. Det er alt sammen faktorer, der sender Danmark ind på en førsteplads i den amerikanske storbank Goldman Sachs’ rangliste over Europas mest succesfulde økonomier.

Dermed har Danmark alle forudsætninger for at blive verdens mest succesfulde land, mener storbanken, som i undersøgelsen “Mapping the wealth of nations” har undersøgt fire parametre; innovation, offentlige myndigheder, infrastruktur og ressourcer, der ifølge Goldman Sachs danner rammen om et lands fremtidige økonomiske succes.

Nemt at starte virksomhed
Blandt andet får Danmark topkarakterer for, at det er meget nemt at starte en virksomhed i landet, med 100 ud af 100 mulige point. Det ligger helt i tråd med Verdensbankens nylige undersøgelse Ease of Doing Business 2012, hvor Danmark indtager førstepladsen i Europa og en global femteplads.

Fakta om undersøgelsen:
  • Landene er opgjort efter kriterierne innovation, offentlige myndigheder, infrastruktur og ressourcer
  • I hver af de fire kategorier får landene point på fire underpunkter, herunder udgifter til forskning & udvikling, økonomisk lighed og udbredelse af internet
  • Opgørelsen inddrager ikke omkostninger til lønninger, skatter eller afgifter