GoerTek åbner europæisk hovedkontor og udviklingscenter i København

Kinesiske GoerTek har åbnet sit første europæiske hovedkontor og grundforskningscenter for lyd i København. Det skaber op til 30 nye arbejdspladser over de næste to år.
Den kinesiske akustik- og elektronikvirksomhed GoerTek Inc. købte sidste år 83% af aktierne i højtalerfirmaet Dynaudio og har nu placeret sit første europæiske hovedkontor og forskningscenter for lyd i København.

Det skyldes i høj grad Danmarks stærke faglige kompetencer og iværksættermiljøer inden for akustik.

”Danmarks lange tradition for at udvikle og forske i lydteknologi gjorde det til et meget indlysende valg at åbne et lydcenter i Danmark. Generelt har danske lydingeniører en meget god forståelse for, hvordan man omsætter teori til løsninger, der kan bruges i den virkelige verden”, siger administrerende direktør i GoerTek Audio Technologies Andrew Bright, der kommer fra en stilling hos en anden teknologigigant, nemlig Apple.

Tiltrækker flere investorer
GoerTek forventer, at det nye lydcenter GoerTek Audio Technologies vil beskæftige op til 30 mand inden for to år. Og det er godt nyt for Greater Copenhagen. Jo større klyngen af virksomheder med stærke lydkompetencer og dygtige ingeniører vokser sig, jo større trækplaster bliver regionen internationalt.

”Det har en selvforstærkende effekt, når man skaber klynger. Det er det, der gør, at vi får en styrkeposition, der gør Greater Copenhagen interessant for udenlandske investorer, virksomheder og talenter”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Om GoerTek
GoerTek blev grundlagt i 2001 og blev børsnoteret i Kina i 2008. Virksomheden har base i Weifang, og i dag er GoerTek den største audiovirksomhed i Kina og har den største markedsværdi blandt akustikvirksomheder på det kinesiske aktiemarked. GoerTeks fokusområder er elektro-akustiske komponenter og forbrugerelektronik fx smartphones og udstyr til spil.

Læs mere om GoerTek Audio Technologies her.