Fukushima kigger mod København efter grønne energiløsninger

Den 27. august havde København besøg af en delegation fra den tsunami-ramte Fukushima-region. Delegationen var ledet af Fukushimas guvernør og målet var at få inspiration til Fukushimas fremtidige omstilling til grøn energi.

Den 27. august besøgte en delegation ledet af Fukushimas guvernør København for at diskutere den grønne dagsorden. Da en tsunami ramte Japan i marts 2011, blev Fukushima-regionen offer for en enorm atomkatastrofe og er nu på udkig efter alternative grønne energikilder og løsninger.

Den sidste tirsdag i august bød Copenhagen Cleantech Cluster (CCC) en gruppe på 30 delegerede fra den japanske Fukushima-region velkommen, herunder Fukushimas guvernør Yuhei Sato og tre lokale borgmestre. Delegationen besøgte Middelgrunden Vindmøllelaug sammen med CCC’s bestyrelsesformand Anders Eldrup og mødtes med klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard og Novo Nordisks administrerende direktør Lars Rebien Sørensen for at drøfte grøn energi og bæredygtige løsninger.

I marts 2011 oplevede Fukushima den største nukleare katastrofe siden Tjernobyl-katastrofen i 1986, da Japan blev ramt af en tsunami, der blandt andet forårsagede alvorlige nedsmeltninger af tre atomreaktorer i Fukushima Daiichi atomkraftværket og krævede omkring 19.000 ofre.

Efter atomkatastrofen har folkeligt pres ført til lukning af 52 atomkraftværker, og i dag er Fukushima ikke længere selvforsynende med energi. Derfor er regionen på udkig efter alternative grønne energikilder – og Danmark er en stor kilde til inspiration:

-Danmark har haft succes med den grønne omstilling, som Fukushima og Japan er ivrige efter at opnå. Copenhagen Cleantech Cluster arbejder målrettet med at skabe fremtidige samarbejder, som vil sikre danske virksomheder en stor del af det japanske cleantech marked, siger Marianna Lubanski, leder af Copenhagen Cleantech Cluster.