Atair åbner nordisk hovedkontor i København

Den tyske strømpegigant Atair har valgt at placere sit nordiske hovedkontor og salgskontor i København. Blandt andet på grund af danskernes købekraft, konkurrencedygtige erhvervsvilkår og stort potentiale for at ekspandere.

”Vi havde kig på København fra starten. Greater Copenhagen har en optimal geografisk placering, fordi regionen forbinder to stærke erhvervsregioner i Danmark og Sverige, har god infrastruktur og ligger tæt på de øvrige skandinaviske hovedstæder. En anden afgørende faktor for vores beslutning var danskerne, som er en stærk arbejdsstyrke og meget fordomsfrie”.

Sådan siger Jan Baumbach, administrerende direktør i Atair Nordic, om virksomhedens beslutning om at placere sit nordiske hovedkontor og salgskontor i København efter at have sammenlignet styrker og svagheder ved at drive forretning i de skandinaviske hovedstæder.

Tysklands førende strømpeproducent
Atair GmbH er Tysklands førende private label-producent af strømper og sælger både egne mærker og andre brands gennem supermarkeder, apoteker, stormagasiner og discountkæder. Atair har hovedkontor i Steinfurt-Borghorst i den tyske delstat Nordrhin-Vestfalen og beskæftiger omkring 80 mennesker i Tyskland og cirka 650 produktionsmedarbejdere i Serbien.

Greater Copenhagen vinder i teori og praksis
”Verdensbanken har de sidste fire år kåret Danmark som Europas bedste sted at drive virksomhed. Den slags topplaceringer er meget vigtige og værdifulde i arbejdet med at markedsføre Greater Copenhagen over for udenlandske investorer, virksomheder og talenter – og det er meget glædeligt, hver gang Greater Copenhagen også i praksis vinder over de andre nordiske metropoler, og vi lykkes med at tiltrække en udenlandsk virksomhed ”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Copenhagen Capacity har hjulpet Atair med at udarbejde analyser af den skandinaviske trikotageindustri og identificere potentielle salgskanaler, herunder kortlægning af apoteker, supermarkeder, stormagasiner og tekstilkæder i hele Skandinavien. Copenhagen Capacity hjalp desuden med oplysninger om praktiske forhold og rammevilkår, for eksempel spørgsmål om skat, kontorleje, lønninger og rekruttering.

Se mere om Copenhagen Capacitys services, som er gratis for alle udenlandskejede virksomheder.