Forenkling af erhvervsfremmesystemet

Den 24. maj 2018 indgik Regeringen sammen med Dansk Folkeparti en aftale om forenkling af det danske erhvervsfremmesystem på baggrund af en rapport Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme udgav den 6. april 2018. Her på siden kan du få information om aftalegrundlaget samt dets betydning for Copenhagen Capacitys arbejde fremadrettet.

Forenklingsudvalget for Erhvervsfremmes udgav den 6. april 2018 en rapport med anbefalinger til forenkling og konsolidering af det danske erhvervsfremmesystem. Rapporten kan hentes her:

På baggrund af ovenstående rapport indgik Regeringen sammen med Dansk Folkeparti en politisk aftale omkring forenkling er erhvervsfremmesystemet. Aftalegrundlaget findes her:

Copenhagen Capacity har som opfølgning på forenklingsudvalgets rapport sendt nedenstående brev til erhvervsordførerne for partierne i Folketinget for at bidrage til afgørelsen af, hvordan erhvervsfremmesystemet bedst struktureres fremadrettet.

 Nedenfor kan hentes en Q&A omkring Copenhagen Capacitys rolle i erhvervsfremmesystemet:

Konsekvensen af forenklingen af det danske erhvervsfremmesystem er, at Copenhagen Capacity ikke længere kan indgå resultatkontrakter med regionerne. Derfor har Copenhagen Capacity i 2019 indgået to 1-årige aftaler med Erhvervsministeriet samt en årlig tilbagevendende aftale med Udenrigsministeriet. De nye aftaler kan finde her.