Veloverstået MIPIM-messe

I marts deltog Copenhagen Capacity som vanligt ved verdens største ejendomsmesse MIPIM i Cannes. Branchen har genvundet optimismen, og Copenhagen Capacitys havde besøg af flere interesserede internationale investorer på sin populære stand, der havde næsten lige så mange partnere og sponsorer som før finanskrisen.

Flere internationale investorer kiggede forbi ”Copenhagen Malmö Region”-standen og viste interesse for udviklingsprojekter i Region Hovedstaden. Og netop konkrete investeringsmuligheder fik ekstra fokus på årets stand med et nyt digitalt erhvervskort over regionale udviklingsprojekter, som Copenhagen Capacity har udviklet i samarbejde med Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Malmø. 

-Vi oplevede helt klart en stigende optimisme og ægte investeringsinteresse blandt årets deltagere. Troen på fremtiden afspejles også i, at Copenhagen Capacity i år havde 11 partnere og 31 sponsorervirksomheder med på MIPIM. Det er cirka lige så stor tilslutning, som før krisen satte ind i 2008, fortæller Kim Bek, udviklingsdirektør i Copenhagen Capacity.

Pris for bedste stand
Selvom det er 18. gang, Copenhagen Capacity deltager i MIPIM, er det ikke de samme kulisser, der bliver kørt i stilling år efter år. Konkurrencen om de internationale investorer på ejendomsmessen er hård, og det kræver både blikfang og en stand med substans at få dem i tale. 

Normalt taler de høje besøgstal på Copenhagen Malmö Region-standen for sig selv, men i år høstede standen også officiel anerkendelse, da den modtog prisen for årets flotteste og mest velfungerende. Prisen blev uddelt af det svenske ejendomsmagasin Fastighetsvärlden, der har vurderet samtlige syv nordiske og baltiske stande på MIPIM.

-På Copenhagen Malmö-standen har vi en årrække gjort noget ud af at skabe et rum, hvor folk kan mødes og snakke forretninger, uden at det bliver et udstillingsvindue. I år var standen udbygget med små øer til at holde møder. Vi tror på, at muligheden for at netværke og bygge relationer giver det bedste langsigtede afkast for regionen, siger Kim Bek.

Lidt reklame for Danmarks kompetencer blev der dog gjort uden for Palais des Festival, hvor messen bliver holdt. Her skilte en syv meter høje Lego vindmølle sig ud i mylderet af bannere for forskellige byer, regioner og lande.

Fakta om MIPIM 2013

  • Ejendomsmesse
  • Afholdt for 24. gang
  • 19.000 km2 udstilling
  • 20.000 deltagere
  • 4.300 internationale investorer
  • 60 pensionsfonde og uafhængige investeringsfonde
  • 1.850 forskellige selskaber med udstilling
  • 1.650 direktører og formænd