Udlændinge skal øge dansk eksport

Nyt projekt ”Go International” bygger bro mellem danske virksomheders eksportmålsætninger og udenlandske talenters lokale markedsviden. Målet er at øge eksporten i små og mellemstore virksomheder.

Industriens Fond, Copenhagen Capacity og Copenhagen Business School har i fællesskab startet projektet ”Go International”, der skal øge eksporten i små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Virksomhederne får tilknyttet en udenlandsk eksportpraktikant, der med afsæt i et skræddersyet uddannelsesforløb, klædes på til at hjælpe virksomhederne med konkrete salgsfremstød på nye markeder – typisk med udgangspunkt i eksportpraktikantens hjemland.

”Go International er et interessant projekt i forhold til at give mindre virksomheder konkrete muligheder for at øge eksportaktiviteten. Med minimal økonomisk risiko for virksomheden, kan Go International hjælpe med at udnytte eksportpotentialet, og derved skabe vækst og arbejdspladser i Danmark”, fortæller administrerende direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.

Målet er 40 virksomheder
Copenhagen Capacity er udførende partner i Go International og skal stå for at rekruttere virksomheder og eksportpraktikanter, når projektet sættes i gang den 1. januar 2015.

”Gennem Go International tilbyder vi små og mellemstore virksomheder adgang til kvalificeret international arbejdskraft, der kan give virksomhederne lige præcis den viden og faglige indsigt, som de skal bruge for at styrke eksportfremstød på nye markeder”, forklarer direktør Nikolaj Lubanski fra Copenhagen Capacitys talentafdeling.

Projektet løber foreløbigt til udgangen af 2016 og målet er at finde eksportpraktikanter til 40 små og mellemstore virksomheder, som vil deltage i Go International. Derudover er der også opstillet en række målsætninger inden for virksomhedernes økonomiske nøgletal, heriblandt eksportforøgelsen og jobskabelsen.

Praktikant skabte eksportsucces i Finland
En virksomhed, som med succes har ansat en udenlandsk praktikant er SkatePro. Gennem Copenhagen Capacitys netværk ansatte SkatePro en finsk praktikant til at lave salgsfremstød på det finske marked.

”Det har været en stor gevinst for vores eksportstrategi at have en praktikant med kendskab til det finske marked. Det var en lille investering, der gav os stor lokal markedsindsigt, og i dag har vi godt fat i det finske marked”, siger Jakøb Høy Biegel fra SkatePro.

Vil du vide mere?
Charlotte Kjeldsen Krarup, udviklingschef, Industriens Fond, 33 37 62 04, ckk@industriensfond.dk
Kasper M. Jorn, projektleder, Copenhagen Capacity, 23 35 91 71, kjo@copcap.com