Ny aftale med Kina skal teste sundhedsteknologi

Region Hovedstaden og Jiangsu-provinsen i Kina har underskrevet en samarbejdsaftale, der skal undersøge mulighederne for at teste sundhedsteknologiske løsninger på hinandens markeder.

Danmark og Kina har begge udfordringer med befolkninger, der bliver stadig ældre og består af flere kronikere, samtidig med at færre hænder skal klare pleje- og omsorgsopgaverne.

I januar besøgte en dansk delegation med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i spidsen derfor Jiangsu-provinsen i Kina. Et vigtigt punkt var at underskrive en samarbejdsaftale mellem Region Hovedstaden og Jiangsu-provinsen, der skal undersøge mulighederne for at teste sundhedsteknologiske løsninger på henholdsvis det danske og kinesiske marked.

”Hvis initiativet lykkes, kan danske virksomheder teste deres produkter i Kina og dermed øge deres eksportmuligheder. Samtidig vil kinesiske løsninger og virksomheder finde vej til Greater Copenhagen, hvilket vil gavne borgerne i det danske sundhedssystem og skabe vækst og arbejdspladser i regionen”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity, som også var i Jiangsu med delegationen.

Copenhagen Healthtech Cluster tager teten
Først skal en række udfordringer dog afdækkes. For eksempel de juridiske krav til test af sundhedsteknologiske løsninger i begge lande. Det og den konkrete udformning af samarbejdet vil Copenhagen Capacity og Copenhagen Healthtech Cluster, der har sekretariat hos Copenhagen Capacity, arbejde videre med i 2015.

”Aftalen med Jiangsu-provinsen har et stort potentiale, som vi glæder os til at undersøge og forhåbentlig realisere. Et samarbejde vil skabe vækst, udvikling og eksportmuligheder og sende et internationalt signal om, at Greater Copenhagen er en innovativ region at investere i inden for sundhedsområdet”, siger Jørgen Bardenfleth, formand for Copenhagen Healthtech Cluster.

Fakta

  • Jiangsu-provinsen har ca. 80 mio. indbyggere. Provinsen er en af de rigeste i Kina og har en af de højeste vækstrater.
  • Delegationen besøgte blandt andet kinesiske hospitaler og virksomheder i tre byer i Jiangsu-provinsen.
  • På delegationsrejsen deltog politikere fra Region Hovedstaden, Copenhagen Capacitys administrerende direktør, repræsentanter for flere virksomheder samt Bycirklen, der består af Ballerup, Egedal og Frederikssund kommuner – herunder Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen og kommunaldirektørerne fra Egedal og Ballerup kommuner.
  • Bycirklen har i en årrække haft et samarbejde med byen Wuxi, der er venskabskommune med Frederikssund.